"När inte spelarna vill skriva på blir det svårt"

Hela tio spelare i IFK Göteborg sitter i skrivande stund med utgående kontrakt, i slutet av juni kommer de kunna förhandla med andra klubbar. – När inte spelarna vill skriva på blir det svårt, säger sportchef Mats Gren.

ANNONS
|

Det har varit stort fokus på IFK Göteborgs sportchef Mats Gren och hans spelartrupp de senaste dagarna. Först kom rapporter gällande att högerbacken Emil Salomonsson kan vara nära en flytt till Ryssland och Spartak Moskva.

Två dagar senare gick klubben ut med att vänsterbacken Scott Jamieson återvänder hem till Australien av familjeskäl och under onsdagen ryktades mittfältaren Mads Albaek vara på väg till tyskaFC Kaiserslautern.

Flera spelare med utgående kontrakt

Samtidigt råder det en situation i IFK Göteborg där Mats Gren har sammanlagt tio olika kontrakt, varav en stor delstartspelare, att ta ställning till. Men sportchefen anser inte att Blåvitt på något sätt är unika i sin sits.

ANNONS

– Jag börjar bli lite trött på den här diskussionen. Kolla på Malmö FF, de har 12 utgående kontrakt. Vi har två låneavtal som vi ska titta på, sen är det sju kontrakt vi ska ta ställning till. "Tobbe" (Hysén) räknar jag inte in där eftersom det är ett optionsår, som både han och vi kan säga upp.

"När inte spelarna vill skriva på blir det svårt"

Den 15:e juli öppnar transferfönstret och från och med sista juni är spelarna fria förhandla med vilka klubbar de vill. Detta gör att spelarna då har ett gynnsamt förhandlingsläge där man kan matcha eventuella bud mot varandra, någotGren är väl medveten om.

– När inte spelarna vill skriva på blir det svårt. Om spelarna redan under februari/mars säger att de vill se klubben satsa och vänta på sommartransferfönstret, då blir det svårt.

Är det de kommentarerna du har fått?

– Ja. Inte från alla men många.

Samtidigt har GP sökt samtliga spelare som har ett utgående kontrakt, där har flera av spelarna hävdat att bollen ligger hos klubben. Men den bilden delas inte utav Mats Gren.

– Nej då förstår jag inte vad de menar. För från mer än hälften har jag fått som svar att man vill se oss satsa och vänta på sommarfönstret, innan dess behöver vi inte diskutera vidare.

ANNONS

Gren fortsätter:

– Om alla vill se klubben satsa, då är fråganvem som ska skrivapå först? Det blir ju ingen då, eftersom de inte vet om deandraskriver på... så då blir det ju status quo.

GP har sökt samtliga spelare– läs deras kommentarer i bildspelet.

ANNONS