Rättegång mot supporter som kastade knallskott

ANNONS
|

LÄS OCKSÅ:MFF-stjärnan attackerades - svarade med "spjutkast"

Domaren blåste direkt av matchen och efter en dryg halvtimme med diskussionermellan matchdelegaten, domarna, polisen och de båda lagen,bröts toppmatchen för gott. Supportern pekades ut på övervakningsfilm Dagen efter händelsen gick IFK Göteborg ut med att de hade identifierat supportern som kastade knallskottet från läktaren.

– Vi har hela tillvägagångssättet och personens utseende på film,sa IFK Göteborgs säkerhetschef Mike Sahlenius, till GP.

LÄS OCKSÅ:Supportern som kastade knallskottet identifierad

En man i 30-årsåldern kunde gripas av polis i Göteborg och anhölls sedan som skäligen misstänkt.

–Han är känd av polisen för våld kring fotbollsmatcher sedan tidigare, saförundersökningsledare Claes Hagstrand till Aftonbladet.

ANNONS

Under tisdagen inleddes rättegången mot den misstänkte 29-åringen. Åklagaren yrkar på misshandel och brott mot ordningslagen. Under rättegången blev han utpekad av en supporterpolis men den misstänkte nekade till anklagelserna.

– Jag var på matchen men det var inte jag som kastade. Jag har aldrig haft med mig knallskott på arenan, det är inte min grej, säger han.

Supporterpolisen som vittnade berättar att han bara några minuter efter händelsen fick en bild skickad till sin mobil och direkt kunde identifiera den misstänkte.

– Jag har träffat den misstänkte flera gånger. Jag ser honom ofta. Jag är helt säker annars skulle jag inte vittna, säger polisen.

Tobias Sana var på plats under rättegången och berättade om händelsen. Malmö-stjärnan vittnar om varför han kastade hörnflaggan mot IFK-fansen.

– Min ilska gjorde att jag kastade flaggan.

LÄS OCKSÅ: Sanas vittnesmål: "Kallade mig horunge"

ANNONS