Här blir Tanya rånad i gatuköket

För knappt två veckor sedan blev Frank's gatukök vid Åbytravet i Mölndal utsatt för ett rån. Trots att personal och flera kunder fanns inne i lokalen rusade rånarna in och plockade på sig både kontanter och varor. Nu har GP fått ta del av övervakningsfilmen på rånet.

ANNONS
|

Det var strax efter midnatt som två rånare rusade in i Frank's gatukök. Som GP kunde berätta om för flera veckor sedan jobbade Tanya Damgaard, 21, inne i gatuköket. Hon blev tillsammans med kunderna upptrycktmot väggen samtidigt som deras mobiltelefoner togs ifrån dem.

– Jag hann inte tänka efter, jag bara sprang ut. Där ute slog de mot borden och skrek att de kände igen våra ansikten. De var väldigt hotfulla. De tog våra mobiler direkt så att vi inte skulle ringa polisen. Jag tänkte i efterhand att det var väldigt överdrivet med tanke på hur lite kontanter vi har, sa hon till GP för några veckor sedan.

ANNONS

Nu har GP fått ta del av övervakningsfilmen som visar hur rånet mot gatuköket gick till.

I den ser man hur två mörkklädda personer snabbt och effektivt tar sig in i gatuköket genom luckan. Den ena börjar tömma kassan på kontanter medan den andre samlar ihop mobiltelefoner. Alla byten slängs in i en svart ryggsäck.Under tiden den ene av dem går ut fortsätter den andra att lägga ner kontanter och cigarettlimpor i väskan.

Det hela går mycket fort. På under en minut tar de sig in, ställer personalen och kunderna mot väggen och tar deras mobiltelefoner, tömmer kassan och tar ett par cigarettlimpor. Sedan försvinner den ena av dem genom att hoppa ut ur luckan.

Enligt polisen fick rånarna med sig runt 2000 kronor och 8-9 limpor cigaretter och kundernas mobiler. Mobilerna hittades sedan slängda i närheten, men de misstänkta gärningsmännen var spårlöst försvunna.

–Jag vill ju inte uppleva detta igen. Speciellt med tanke på att det verkade så planerat, de kom precis innan stängningsdags. Jag blev också arg. De trycker ner en på ett sätt. Man hade inte samma kontroll över korvkiosken som man brukar ha. Det var förnedrande. De hade gått in i ens fristad, sa Tanya Damgaard.

ANNONS

Polisen har ännu inte gripit någon för rånet. Därför vill man nu ha in tips från allmänheten. Har man sett eller hört något i eller omkring Åby-området den här natten ska man höra av sig till polisen på 114 14.

Ikväll uppmärksammas rånet i tv-programmet Brottsplats Sverige som sänds i TV4.

– Jag skulle vilja att de får det straff de förtjänar. För jag menar det är inte okej att göra så här, särskilt inte när man är så unga som de var. Och då känner jag har man inte lärt sig någonting av vad som händer ute i världen och att det är inte rätt att göra så här. Ska man ha pengar så får man tjäna sina pengar, som alla andra, säger Tanya Damgaard till Brottsplats Sverige.

ANNONS