Trump om Hillarys krav: "Skrämmande"

ANNONS
|

Under lördagen anslöt Hillary Clintons stab sig till det gröna partiets kandidat Jill Steins krav på att rösterna i det amerikanska presidentvalet ska räknas om i flera stater.

Stein har tidigare har samlat ihop flera miljoner dollar för en omräkning av rösterna i Wisconsin och vill även att rösterna ska räknas om i Michigan och Pennsylvania.

LÄS OCKSÅ:Clinton kräver en omräkning

Kravet bemöts nu av stark kritik från den blivande presidenten Donald Trump på Twitter.

Trump påpekar bland annat att demokraterna innan valet vid flera tillfällen uppmanade till att valresultatet skulle accepteras.

"När defelaktigt trodde att de skulle vinna krävde de att resultatet från valnatten skulle godtas. Det gör man inte längre!"

ANNONS

LÄS OCKSÅ: Steins krav - räkna om rösterna

"Skrämmande"

Trump skriver också att det är "skrämmande" och att "Det inte är så vår demokrati fungerar" och skriver att USA har haft rättvisa val i 240 år som amerikanerna har accepteratresultatet av oavsett om de gillat det eller inte.

Innan valet var det dock Trump själv som pratade om att det amerikanska valsystemet kunde vara "riggat" och han vägrade fram till valnatten ge besked om han själv skulle acceptera valresultatet eller inte.

"Jag kommer att acceptera det om jag vinner" sa han bland annat under ett valmöte inför presidentvalet den 8 november.

Nu vänder Trump på steken och trycker på att Hillary Clinton inför valet själv beskrev det som skrämmande och ett hot mot demokratinatt han inför valet inte kunde försäkra att han skulle acceptera valresultatet.

LÄS OCKSÅ:Hillary leder med två miljoner röster

Donald Trump har under dagen twittrat för fullt och trycker även på att Hillary gratulerade honom till segern redan under valnatten.

På söndagskvällen, svensk tid, uttalade sig Trump återigen. Den här gången menar han att han egentligen hade flest röster.

"Jag vann även flest antal röster om man räknar bort de miljontals människor som röstade olagligt", skriver han på sin Twitter.

ANNONS

LÄS OCKSÅ:Kritiken mot USA:s valsystem växer i styrka

ANNONS