Clinton kräver en omräkning

ANNONS
|

Tillsammans går de ihop med det gröna partiets kandidat Jill Stein, som tidigare har samlat ihop flera miljoner för en omräkning av rösterna i Wisconsin.

Clintonstaben, vill i linje med Stein, räkna om rösterna i flera nyckelstater.

Inget tecken på hackning

Enligt Marc Elias, som är med i Clintons stab, har man utfört en egen utredning av valresultatet - men det finns i nuläget inget tecken som tyder på att valsystemen ska ha blivit hackade.

- Vi har inte hittat något bevis för hackning eller något yttre försök att påverka röstteknologin, skriver han i ett uttalande.

Han uppger samtidigt att man inte vill motsätta sig själva resultatet, utan bara vill se till att det har varit "rättvist mot alla sidor".

ANNONS

Misstänker rysk inblandning

I flera av nyckelstaterna, bland annat Wisconsin, Michigan och Pensylvania. Samtliga av de tog Donald Trump hem med knapp marginal. Nu uttrycker Clintonstaben oro för att Ryssland kan ha haft inblandning i resultatet.

- Detta val har varit unikt i nivån av utländsk inblandning igenom hela kampanjen, skriver Marc Elias i ett uttalande.

Han förklarar vidare att den amerikanska regeringen tidigare fastslog att ryska aktörer stod bakom hackattacken mot Demokraternas nationella kommitté samt personliga mejlkonton som tillhört ansvariga för "Hillary for America"-kampanjen.

- Och bara igår, rapporterade Washington Post att ryska regeringen låg bakom mycket av den "falska nyheter"-propagandan som cirkulerade online i de sista veckorna under valet, skriver han.

Går vidare med utredningen

Clintons stab har hållit möten med advokater och dataanalytiker för att gå igenom avvikelser i valresultatet för att se om resultatet var hackat. Nu tar man nästa steg i utredningen för att försöka förstå valresultatet.

- Under de kommande dagarna kommer vi att fortsätta att utföra vårt flitiga arbetet och aktivt följa de aktiviteter som skedde för certifieringen av valresultatet, skriverMarc Elias.

Samtidigt påpekar han att det är olyckligt att inte alla stater genomför revisioner av valresultatet.

ANNONS