Madsen går med på omhäktning

Den danska ubåtskaptenen Peter Madsen misstänkts för att ha mördat och styckat den svenska journalisten Kim Wall. Nu går han frivilligt med på att omhäktas.

ANNONS
|

Madsen har suttit häktad sedan i mitten av augusti då han greps och anhölls i samband med att han räddades från sin ubåt som han och Kim Wall hade varit ute tillsammans i.

Syftet med turen var att den 30-åriga svenskan skulle skriva ett reportage om dansken.

Under hösten har misstankarna stärkts mot Peter Madsenefter att Kim Walls kvarlevor hittadesi Kögebukten söder om Köpenhamn. Madsen har under utredningens gång uppget flera olika versioner om vad som hände den svenska kvinnan i samband med att hon försvann.

LÄS OCKSÅ:Madsen erkänner att han styckat Kim Wall

Enligt den senaste medger danskenatt han styckadeden svenska kvinnans kropp och dumpade den i havet men han hävdar fortfarande att han inte har mördat henne.

ANNONS

Under tisdagen var det tänkt att en omhäktningsförhandling skulle hållas vidKöpenhamns tingsrätt då polisens utredning efter det misstänkta mordet fortfarande inte är färdig.

Åtal kan väckas i december

Madsens försvarsadvokatBetina Hald Engmark berättar för den danska tidningen Ekstrabladet att förhandlingen inte är nödvändig då hennes klient går med på förlängd häktningstid.

– Jag har meddelat åklagarmyndigheten att min klient är införstådd med en frivillig förlängning av häktningstiden, säger advokaten till den danska tidningen och utvecklar bakgrunden till Madsens beslut:

– När man är i en situation där det inte kommit fram något nytt avgörande som kan tala för något annat har vi i vart fall den här gången frivilligt valt att gå med en förlängd häktningstid i en period till, sedan får vi se när vi går in i december hur situationen ser ut, säger hon.

Åklagaren Jakob Buch-Jepsen som leder utredningen uppger för Ekstrabladet att beslutet innebär att Madsen kommer att sitta häktad åtminstone fram till den 13 december.

LÄS OCKSÅ:GW:s teori: Madsens motiv sexuellt och sadistiskt

Åklagaren uppger också att han kommer ta ställning om att väcka åtal mot den mordmisstänkte dansken någon i nästa månad.

En av utredningsåtgärderna som polisen bland annat fortfarande arbetar med är att försöka hitta Peter Madsens och Kim Walls mobiltelefoner som fortfarande inte har hittats efter det misstänkta mordet.

ANNONS
ANNONS