Utredningen mot idrottscoach växer

Idrottscoachen i 40-årsåldern misstänks ha bundit fast ungdomarna och trätt en plastpåse över huvudet på dem - så att de nästan förlorat medvetandet, skriver flera medier. Sedan förra veckan sitter han häktad misstänkt för 14 fall av grovt våld och tvång - men nu växer utredningen.

ANNONS
|

I förra veckan häktades en man i 40-årsåldern misstänkt för 14 fall av grov misshandel och 14 fall av grovt olaga tvång.

– Det handlar om ett antal målsäganden, dock inte så många som 14. I det här läget av utredningen så kan jag inte säga någonting mer om vad som grundar själva misstankarna, sa kammaråklagare John Dagnevik då.

Brotten ska ha ägt rum mellan den 1 januari 2015 och 31 december 2016 och ska ha skett i mannens hem i Ronneby kommun i Blekinge.

LÄS MER: Misstänks för 14 fall av grovt våld och tvång

Bands fast

Under måndagen blev det känt att offren var ungdomar som mannen varit coach till.

ANNONS

Enligt flera medier ska ungdomarna ha bundits fast på en stol. De ska sedan ha misshandlats och man misstänker att mannen ska ha satt en plastpåse över huvudet på dem vilket gjorde att de var nära att förlora medvetandet. Mannen påstår att det ska ha varit en slags "förtroendelek" som skulle göra dem till bättre idrottsmän, skriver TT.

Nu kommer uppgifter om att utredningen växer. SVT Blekinge skriver att ytterligare ett tiotal fall av kränkningar och våld ska ha inträffat i mannens bostad.

Åklagaren bekräftar för GP att utredningen växer.

– Det är riktigt, sägeråklagare John Dagnevik till GP och fortsätter.

–Jag vill inte säga mer än att det är liknande brott som det han tidigare sitter häktad för, det vill säga grova misshandlar och grovt olaga tvång.

"Får vissa men"

Det är nu nya offer som man fått uppgifter om, hur vill åklagaren inte gå in på.

​– Det är sådana omständigheter som gör attvi bedömer att det finns skäl att utreda det här, sägerJohn Dagnevik.

Åklagaren vill inte säga hur många offer det rör sig om totalt. Han vill inte heller närmare gå in på hur eller om de skadats i samband med vad de utsatts för.

ANNONS

​– Jag vill inte kommentera hur det har påverkat de enskilda målsägarnamed hänsyn till att det är unga killar och med anledning av att vi vill naturligtvis bevara deras personliga integritet så intakt som möjligt, så då väljer jag att inte kommentera det. Men man kan dra den slutsatsen utifrån de här misstänkta brottens art och karaktär att särskilt bra tror jag inte att de mår. Det ligger i sakens natur att man får vissa men av detta.

Mannen har inte förhörts kring de nya misstankarna.

ANNONS