Misstänks för 14 fall av grovt våld och tvång

Mannen i 40-årsåldern misstänks för 14 fall av grov misshandel och lika många fall av grovt olaga tvång i sitt eget hem. Under fredagen häktades mannen. – Det handlar om ett antal målsägande. Det är ett omfattande och komplicerat fall, säger kammaråklagaren John Dagnevik.

ANNONS
|

Den misstänkte mannen anhölls tidigt på torsdagsmorgonen efter att ha gripits av polisen.

Polisen misstänker att mannen vid minst 14 tillfällen har utsatt människor för grov misshandel och grovt olaga tvång i sitt hem i Ronneby kommun i Blekinge. Brotten ska ha ägt rum mellan den 1 januari 2015 och 31 december 2016.

Omfattande och komplicerat

Under fredagen häktades mannen vid Blekinge tingsrätt - misstänkt påsannolika skäll för brotten.

KammaråklagareJohn Dagnevik som leder utredningen mot mannen är förtegen om fallet.

– Det handlar om 14 fall av grov misshandel och 14 fall av grovt olaga tvång. Det handlar om ett antal målsäganden, dock inte så många som 14. I det härläget av utredningen så kan jag inte säga någonting mer om vad som grundar själva misstankarna. Jag vill ta den här helgen tillsammans med polisen och diskutera igenom ärendet för att komma fram till en gemensam strategi för mediahanteringen. Det här är ett omfattande och speciellt ärende. Vi har för avsikt att kunna presentera vad som grundar misstankarna, men jag villinte göra det i dagsläget utan snarare någon gång i nästa vecka, säger John Dagnevik.

ANNONS

Åklagaren vill inte heller uppge om personerna som mannen misstänks ha utsattför brott är män eller kvinnor. Dagnevik uppger dock att det inte handlar om några relationsärenden och att de drabbade personernainte har bott på adressen där de misstänks ha blivit slagna och utsatta för tvång.

Förnekar brott

Advokaten Nils Fagrenius försvarar den misstänkte mannen. Fagrenius uppger för blt.se att hans klient förnekar brottsmisstankarna.

Åklagaren John Dagnevik vill inte spekulera i om det kan tillkomma ytterligare misstankar mot den nu häktade mannen i 40-årsåldern.

– Det jag kan konstatera är att tingsrätten i dag häktade honom för de här misstankarna och då är det de misstankarna som är aktuella i dagsläget, säger John Dagnevik.

ANNONS