Pojke nekar mordförsök i Malmö

En snöröjare i Malmö sköts i ett bostadsområde i Malmö i februari. Flera skott ska ha avlossats mot mannen - som flydde för sitt liv. Nu uppger TT att en 15-årig pojke har åtalats för mordförsöket. Pojken nekar till brott.

ANNONS
|

En 15-årig pojke åtalas för mordförsöket i Malmö i februari då en man träffades av ett flertal skott, bland annat i huvudet och i ryggen. Mannen, som arbetade med snöröjning i ett bostadsområde i närheten av Pildammsparken i centrala Malmö, blev livshotande skadad. Av stämningsansökan framgår att pojken nekar till brott.

Den skjutne mannen varinte känd av polisen sedan tidigare. Mannen ska ha varit en vaktmästare i området.

– Han har varit där i helt legala skäl för att skotta snö, harLars Förstell, presstalesperson vid polisen i Malmö, tidigare sagt.

LÄS MER:En person skjuten i Malmö

Enligt Kvällsposten sköts vaktmästarenbakifrån - och en kula ska ha träffat honom i huvudet.

ANNONS

Senare kunde Malmöpolisen bekräftaatt en 15-årig pojke anhållits misstänkt för skjutningen.

– Han är anhållen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord, harLars Förstell tidigare sagt.

LÄS MER:Fortsatt livshotande för skjuten vaktmästare

Flera skottlossningar

Flera skottlossningar och mord drabbadeMalmö under början av året. 16-årige Ahmed Obaid sköts ihjäl vid en busshållsplats i Rosengård 12 januari.En 18-åring sköts med flera skott i Fosie en vecka senare men överlevde eftersom han bar skyddsväst.

– Det har eskalerat den senaste tiden. Vi har problem med den stora tillgången på vapen i staden. Det är lätt att få tag på vapen och det finns en del individersom inte drar sig för att använda dem mot varandra, harLars Forstell, polisens presstalesperson i region Syd tidigare sagt.

LÄS MER:15-åring begärd häktad efter mordförsök på vaktmästare

Huvudförhandlingen i ärendet förväntas starta måndagen den 29 maj vid Malmö tingsrätt.

ANNONS