15-åring begärd häktad efter mordförsök på vaktmästare

ANNONS
|

Polisen larmades om skjutningen vid 2-tiden under natten mot onsdagen. När polisen kom till bostadsområdet, som ligger i närheten av Pildammsparkeni Malmö, hittades en medelålders mansvårtskottskadad utanför ett bostadshus.

– Han förs med ambulans till sjukhus kort därefter, säger Calle Persson, kommunikatör vid polisen i region Syd.

"Kula träffade honom i huvudet"

Minst fem skott ska ha avlossats mot vaktmästaren samtidigt som han flydde för sitt liv, enligt Kvällsposten.Den skjutne mannen varinte känd av polisen sedan tidigare. Tidningen skriver även att vaktmästaren sköts bakifrån och att en kula ska ha träffat honom i huvudet.

– En kula träffade i foten, en i ett ben, två träffade honom i ryggen. En kula träffade honom i huvudet, säger en person tillKvällsposten.

ANNONS

15-åring begärd häktad

Åklagaren har nu begärt att den 15-årige pojkesom tidigare hade anhållits för mordförsök ska häktas, skriver Kvällsposten.Förutom 15-åringen är ingen annan frihetsberövad för mordförsöket på vaktmästaren.Enligt pojkens advokat Sophie Palmgren Paulsson nekar han till brott, skriver TT.

Krävs synnerliga skäl

I och med att den misstänkta är under 18 år krävs det utöver de vanliga häktningsskälen synneriga skäl. Häktningsförhandlingen kommer att hållas under förmiddagen på lördagen.

ANNONS