Nu ska Livets ord flygbomba IS - med biblar

"Flygbomba" IS-kontrollerade områden med biblar - så ska frikyrkoförsamlingen Livets Ord besegra terrororganisationen.

ANNONS
|

Livets Ord har en plan. Frikyrkoförsamlingen ska nämligen börja flygbomba i IS-kontrollerade områden i Irak, skriver Världen idag. Men det rör sig inte om vilken slags bombning som helst - utan planen är att bombaIslamiska Statens territorium med små elektroniska biblar.

Flygbombning med hjälp av drönare

Med hjälp av drönare ska små digitala enheter, som har laddats med bibeln på arabiska och information om Jesus, släppas ner och spridas över ISområden i Irak.

”Drönarna har anpassats på ett sätt så att de kan bära med sig biblar. De flyger över IS-kontrollerat område i Irak och släpper ner biblarna till IS-soldater", uppger Livets ords missionsavdelning enligt Världen idag.

ANNONS

Ska regna tusentals biblar

Förhoppningenär att det inomnågra veckors tid ska regna tusentals biblar över IS-kontrolleradeområden.

– Livet handlar inte om oss och vår bekvämlighet, utan om andra människor och deras frälsning, säger pastor Joakim Lundqvist till Världen idag.

Livets Ords flygräder kommer att utföras tillsammans med en annan missionsorganisation.

Livets Ord har gått ut med ett förtydligande på sin hemsida efter dagens rapportering. Där skriver de bland annat att Islamiska Staten inte är det främsta målet för utdelningen av biblar. De menar samtidigt att det inte är det faktum att dela ut biblar som är nytt, utan tillvägagångssättet: Med hjälp av drönare.

"Vår ambition är att ge vidare det hopp och den kärlek som ryms i det kristna evangeliet till en befolkning som lever i stängda områden där mänskliga rättigheter förvägras den" skriver de.

LÄS OCKSÅ:Nu ska Livets ord flygbomba IS - med biblar

LÄS OCKSÅ:Hela Frankrike följde mördade prästen Jacques Hamels begravning

LÄS OCKSÅ:Polis i USA gripen - misstänkt för terrorbrott

ANNONS