Högerextrema bråkade vid demonstration i Stockholm

ANNONS
|

Strax efter klockan 16 utbröt bråk i samband med en tillståndsgiven demonstration på Mynttorget. Manifestationen som störts är emot regeringens beslut kring ersättning från Migrationsverket till kommuner.

LÄS OCKSÅ:Så blev 30 november Nordens kravallafton

– Ett visst tumult har uppstått i samband med att motdemonstranterna kom till platsen, bekräftarEva Nilsson, pressinformatör vid Stockholmspolisen.

Vilket är det som stört?

– De säger själva att de kommer från Nordisk Ungdom.

LÄS OCKSÅ:Pride: Nordisk Ungdom tar på sig aktion

Ingen skadad

Flera polisenheter är på platsen för att återställa lugnet. Patrullerna ska enligt polisens pressinformatör i Stockholm ha delat på parterna.

LÄS OCKSÅ:Ledare i Nordisk Ungdom sparkas från soldatjobbet

ANNONS

– Den icke tillståndsgivna demonstrationen har anvisats plats. Ingen är skadad och de som har tillstånd fortsätter sin manifestation, , säger Eva Nilsson vid polisen i Stockholm.

LÄS OCKSÅ:Högerextrem demonstration efter Åhlénskampanj

Ett antalpatruller är på plats och kommunicerar med båda parter. Enligt uppgift till GP ska vissa motdemonstranter dock vara kvar på platsen. Även i sociala medier uttrycks oro kring detta.

En motdemonstrant har gripits misstänkt för misshandel/ofredande ochframkallande av fara för annan genom att ha kastat en bengal mot den tillståndsgivna demonstrationen. Anmälningar kommer också att skrivas om brott mot ordningslagen, misshandel, försök till misshandel och ofredande.

Vid 17.30-tiden ska både de tillåtna demonstranterna och Nordisk ungdom ha lämnat platsen.

ANNONS