Bild: SVT
Bild: SVT

Föraren som slog asylsökande: "Finns en historia bakom"

Bussföraren som ses slå en passagerare på en buss på Öland har tagits ur tjänst. Nu ger han sin version av händelseförloppet.

ANNONS
|

I videoklippet ser man bussföraren sparka mannen och ropa: "Jag hatarera jävla svin".

Läs också: Här blir passageraren slagen av bussföraren

Mannen som får ta emot slagen berättade för Barometern att föraren inte släppte på honom på bussen och att detta har hänt tidigare.

Passageraren har anmält händelsen till polisen. Även bussföraren har anmält våld mot tjänsteman.Nu har tidningen Östra Småland intervjuat föraren som uppges vara i 35-årsåldern och bosatt på Öland.

Enligt honom finns det en historia bakom händelse. Han berättar att mannen inte släpptespå bussen eftersom han inte stod på hållplatsen.

–Jag stängde inte dörrarna framför näsan på någon, det gör man förstås inte. Men vi kan inte stanna vid varenda människa som står i vägkanten, säger han till Södra Småland och berättar detta är ett återkommande problem.

ANNONS

Han berättar attbussen sedan blev omkörd av en bil i hög fart. Vid nästa hållplats stannade bussen och mannen klev på. Bussföraren säger att han försökte prata lugnt med mannen men att denne inte ville prata och istället tog en bild på föraren, vilket denne i sin tur upplevde som provocerande.

Han bestämde sig för att själv ta bild på passageraren. Han hävdar att slagsmålet utbröt efter att han fick ett slag över armen och tappade telefonen. Det ska dock ha skett innan medpassageraren började filma.

– Jag borde inte agerat som jag gjorde. Det var dumt, säger han. Jag får ta konsekvenserna av det. Men att säga att det som hände var helt oprovocerat är helt enkelt inte sant, säger han till tidningen.

Polisen utreder båda anmälningarna.

När GP får tag på mannen säger han att det inte stämmer att han hade slagit honom först.

– Man kan se på klippet att det var han som började. Jag mår fortfarande dåligt efter det som hände, säger han.

GP har sökt passageraren för en kommentar.

ANNONS