Bild: SVT
Bild: SVT

Här blir passageraren slagen av bussföraren

Mannen skulle fota föraren som enligt honom vägrat låta honom stiga på bussen. Då uppstod ett tumult som slutade i anmälan om misshandel. – Jag hatar era jävla svin, säger föraren till mannen i klippet.

ANNONS
|

Händelsen ägde rum på en linjebuss på väg till Borgholm på Öland under tisdagen.

Resenären, en asylsökande man, berättar för Barometern att han har känt sig diskriminerad av föraren som tidigare inte velat låta honom gå på bussen. Även den här gången ska dörren ha stängts framför honom. Han berättar att han fick skjuts av en kompis och lyckades komma på samma buss.

"Jag hatar era jävla svin"

Han bestämde sig för att ta en bild på föraren med sin mobil. Men när han satte sig följde föraren efter honom och tog fram sin mobil för att i sin tur fota honom. Det var då som ett tumult utbröt som resulterade i att den allt argare föraren knäade och slog mannen. En passagerare som sitter mittemot filmade hela förloppet.

ANNONS

"Jag hatar era jävla svin", hörs föraren säga i klippet. Det hela avbröts när andra passagerare ingrep.

– Jag har aldrig i hela mitt liv blivit slagen tidigare. Jag trodde jag skulle vara säker här i Sverige. Jag trodde aldrig man skulle kunna bli misshandlad av en busschaufför, säger mannen till Barometern.

Händelsen polisanmäld två gånger

Busschauffören jobbar förNobina. Företagetagerade direkt på uppgifterna.

– Vi tog omedelbart chauffören ur tjänst. Detta är så långt ifrån våra värderingar som vi kan komma, säger Erik Steijer på Nobina,till Barometern.

Händelsen är polisanmäld.Busschaufförenhar även anmält mannen förvåld mot tjänsteman.Polisen kommer utreda båda anmälningarna.

ANNONS