Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/7

Tynneredsmordet fångat på film

Delar av händelseförloppet när en man i 25-årsåldern mördas framför bostadshusen på Bärnstensgatan i Tynnered har fångats på film. Sekvenserna som polisen nu går igenom visar hur hur två gärningsmän öppnar eld och skjuter ihjäl offret. – Båda har agerat i mordet, säger förundersökningsledaren Thord Haraldsson.

Vid 01-tiden under natten mot fredagen sköts en man till döds med flera skott mitt framför balkongerna till bostadshusen på Bärnstensgatan i Tynnered i Göteborg. 

Enligt uppgifter till GP avlossades omkring 20 skott på platsen av två gärningsmän som sedan flydde på en moped. 

LÄS OCKSÅ: Mördarna sköt rakt in hos familj

Två gärningsmän öppnade eld 

Delar av själva mordet har också fångats på film av övervakningskameror i området. Sekvenserna visar hur två gärningsmän med var sitt vapen öppnar eld mot offret som sedan avlider vid platsen. 

LÄS OCKSÅ: Boende oroas av mordvågen

Kriminalkommissarie Thord Haraldsson är förundersökningsledare i mordutredningen och bekräftar att polisen misstänker att två personer utförde mordet.

– Båda har agerat i själva mordet. På vilket sätt vill jag inte gå in på, men båda har agerat, säger Thord Haraldsson. 

Ett stort antal boende i området blev vittnen till delar av händelseförloppet och har uppgett att gärningsmännen var maskerade. Uppgifterna stämmer överens med det polisen kan utläsa från filmsekvenserna. 

– Vi har inga uppgifter som går isär. Jag vill inte gå in på exakt vad vi kan utläsa av sekvenserna men gärningsmännen är delvis maskerade. På vilket sätt vill jag inte säga, men vi kan se en del saker, säger Thord Haraldsson. 

Mopeder undersöks 

Under fredagen beslagtog polisen två mopeder som bedöms vara intressanta i mordutredningen. En av mopederna hittades längs Grimmeredsvägen och den andra i området runt Ruddalens idrottsplats. Mopederna ska nu undersökas av polisens tekniker för att se om det går att koppla dem till mordet och om det går att säkra några spår på dem. 

Under söndagen var fortfarande ingen gripen för mordet som misstänks vara en del av en blodig och mångårig konflikt mellan två kriminella nätverk i Göteborgs västra stadsdelar sedan 2013. En konflikt som trappats upp sedan en utpekad 33-årig gängledare mördades i sin bil vid Frölunda torg i början av september förra året. 

LÄS OCKSÅ: Den döde mannen kopplas till gängkriget

Under helgen har polisen knackat dörr i området runt Bärnstensgatan och förhört ett stort antal vittnen. Polisen har även haft ökad närvaro i området i form av trygghetsskapande åtgärder för de boende. 

– Vi har att göra, men vi har ingen misstänkt eller gripen i nuläget, säger Thord Haraldsson. 

ANALYS: Avhoppare skulle kunna lösa upp kedjan av mord 

FAKTA

Stadsdelskriget i västra Göteborg. 

  • Det började i augusti 2013 då en 20-årig man mördades, sittande i sin bil, på Grevegårdsvägen.
  • Vedergällningen för detta dröjde till i september 2016, när den 33-årig gängledaren sköts på Näverlursgatan vid Frölunda.
  • Det som anses vara svaret kom två månader senare, i och med dubbelmordet på två unga bröder på Briljantgatan.
  • Den 11 juni hittades en man i 25-årsåldern skjuten till döds vid Ruddalen.
  • Natten mellan den 16 och 17 juni kom det som alltså förefaller vara en hämnd, vilken kostade en man i 25-årsåldern livet då hans sköt till döds vid Bärnstensgatan i Tynnered. 
Mest läst