Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Två mopeder beslagtagna efter Tynneredmordet

Under natten mot fredagen mördades en man i 25-årsåldern på Bärnstensgatan i Tynnered i Göteborg. Nu kan polisen ha hittat mördarnas flyktfordon. – Vi har tagit två mopeder i beslag som vi bedömer är intressanta för utredningen, säger kriminalkommissarie Thord Haraldsson.

Polisen lägger just nu pussel i jakten på den eller dem som som tros ligga bakom det brutala mordet på en man i 25-årsåldern vid Bärnstensgatan i Tynnered. 

Enligt polisen sköts mannen med flera skott och mördarnas kulor träffade också fasaden till minst en lägenhet i området. Enligt förundersökningsledaren, den rutinerade kriminalkommissarien Thord Haraldsson, avlossades det ett stort antal skott i samband med attacken. 

– Exakt hur många kan jag inte svara på, men det handlar om många. 

Boenden i området uppgav under fredagen för GP att de hörde allt från 10 till 20 höga smällar. 

– Det stämmer med våra uppgifter, det skulle snarare luta åt den senare siffran, men som sagt jag vet inte själv hur många skott det handlar om i nuläget, säger Thord Haraldsson. 

LÄS OCKSÅ: Mördarna sköt rakt in hos familj

Enligt vittnesuppgifter sågs två maskerade personer fly från mordplatsen på en moped vid 1-tiden under natten mot fredagen då det kallblodiga mordet begicks. 

Enligt uppgifter till GP utreder polisen om mordet kan vara en del av en hämndspiral som startade mellan två rivaliserade grupperingar i området runt Frölunda och Tynnered 2013. 

– De tidigare morden finns så klart med i bilden och något vi tittar på, men vi låser oss inte vid något utan jobbar brett, säger Haraldsson. 

LÄS OCKSÅ: Den döde mannen kopplas till gängkriget

Mopederna som sent under fredagskvällen togs i beslag hittades av polisen längs Grimmeredsvägen och i närheten av Ruddalens idrottsplats i Frölunda. Polisen efterlyser därför tips från människor i området som kan ha gjort iakttagelser av mopeder under natten mot fredagen. 

– Mopederna är hittade under sådana omständigheter att vi bedömer att de är intressanta för utredningen. Vi är intresserade av alla iakttagelser som kan ha gjorts av mopeder i riktning mot Grimmeredsvägen och Ruddalen, säger Thord Haraldsson. 

Mopederna ska nu genomgå tekniska undersökningar, för att polisen ska se om det går att hitta några eventuella spår på dem som gör att de kan knytas till händelsen. 

Polisen har i nuläget inget misstänkt eller gripen för mordet, som är det femte mordet i Göteborgs västra stadsdelar sedan i september förra året. 

ANALYS: Avhoppare skulle kunna lösa upp kedjan av mord 

Under fredagen öppnade kommunen upp ett kriscenter i en bostadsrättsföreningslokal i området där mannen mördades. Även en krislinje dit oroliga boende kan vända sig till har öppnats upp av kommunen. 

Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i region Väst, berättar att polisen kommer att fortsätta att knacka dörr i området under lördagen för att kunna samla in fler vittnesuppgifter.  Brehm uppger också att polisen kommer ha ökad närvaro i området under helgen. 

LÄS OCKSÅ: Boende oroas av mordvågen

Under fredagen gick polisen också ut med uppgifter om att en vit bil ska ha befunnit sig i närheten av mordplatsen, vid OKQ8-macken vid Fiskebäcksmotet, när skjutningen ägde rum. 

Enligt Thord Haraldsson är personen eller personerna som befann sig i bilen inte på något sätt misstänkta för inblandning i mordet.

– Det kan vara så att vi redan har pratat med dem. Vi håller på att kontrollerar sådant och sammanställer alla förhör som hölls igår. Vi var många som arbetade med det här igår. Det här är ju en bensinstation som är öppen under natten och befann man sig i bilen är vi intresserade av att ta del av iaktagelser som kan ha gjorts, säger Thord Haraldsson. 

Stadsdelskriget i västra Göteborg. 

  • Det började i augusti 2013 då en 20-årig man mördades, sittande i sin bil, på Grevegårdsvägen.
  • Vedergällningen för detta dröjde till i september 2016, när den 33-årig gängledaren sköts på Näverlursgatan vid Frölunda.
  • Det som anses vara svaret kom två månader senare, i och med dubbelmordet på två unga bröder på Briljantgatan.
  • I söndags hittades en man i 25-årsåldern skjuten till döds vid Ruddalen.
  • Under natten mot fredagen kom det som alltså förefaller vara en hämnd, vilken kostade en man i 25-årsåldern livet då hans sköt till döds vid Bärnstensgatan i Tynnered. 
Mest läst