Här är Lisebergs nya vrålåk

ANNONS
|

Nästa helg har den nya jättegungan Loke premiär på Liseberg, vilket GP tidigare har skrivit om.

Under torsdagen släpptes bilder på hur de två nya attraktionerna kommer att se ut.

Attraktionen är en jättelik slänggunga där åkarna roterar samtidigt som Loke svänger fram och tillbaka.

Loke ska byggas straxframför dagens stora bergbana Balder och Liseberg ska bygga om denna del av parken på tematMyter och legender.Tanken är att åkarna ska uppfatta detsom en kamp mellan de fornnordiska gudarna Loke och Balder.

- Man sitter på en platta som är vänd utåt, så pendlar man fram och tillbaka. Den är dubbelt så hög som Spinrock och står väldigt nära Balder, så när man kommer nära kommer man väldigt nära. Hela det här området är baserat på nordiska myter och legender, säger Katarina Warnström, presskontakt vid Liseberg.

ANNONS

Enligt Lisebergsledningen är det parkens dyraste satsningar hittills. Totalt går åkattraktionerna på de drygt 250 miljoner kronor.

"Inte för de fegaste"

Och nästa år står nästa vrålåk färdigt: Valkyria.

Valkyria är en så kallad Dive coaster, vilket betyder att åkarna efter den första uppförsbacken faller rakt ner.

- Då är du som högst 47 meter över marken och åker rakt ner in i ett hål i marken, så du har några ångestladdande sekunder på dig innan du åker ner under marken. Ingen av de här åkattraktionerna är för de fegaste. Antingen älskar man de här eller inte, säger Katarina Warnström.

LÄS MER:Lisebergs miljardprojekt får klartecken

"En sugande attraktion"

Hon betonar att både Loke och Valkyriaär helt olika upplevelser. Loke beskrivs ha en roterande platta snarare än att den snurrar runt.

- Den har en sugande attraktion, lite som Uppsvinget. Det här är inget för höjdrädda eller "mellanmjölksfolk", säger hon.

ANNONS