Stigbergets Bryggeri kammade hem två guld och ett silver.
Stigbergets Bryggeri kammade hem två guld och ett silver.

Sveriges bästa öl är från Göteborg

400 öl testade – men bara ett kan vara bäst. Och det kommer från ett mikrobryggeri i Göteborg.

ANNONS
|

Under Öl & whiskymässan på Svenska Mässan i Göteborg har nära 400 öl avsmakats och provats i blindtest av 17 certifierade domare, som utsett pristagare i elva olika klasser. Och mässans allra bästa öl, vilket torde vara Sveriges eftersom utbudet varit enormt.

Och mässans allra bästa öl alla kategorier blev Stigbergets Promenadporter, från Stigbergets Bryggeri.

– Det är egentligen omöjligt att utse mässans bästa öl bland de olika kategoriernas vinnaröl då alla är superbra inom sin genre. Men valet föll på Stigbergets Promenadporter, en klassisk porter av brittiskt snitt, skriver huvuddomaren Fredrik Berggren i ett pressmeddelande.

Stigbergets Bryggeri kammade också hem ytterligare två guldmedaljer i olika kategorier för sin ale, Stigbergets Saison och som tidigare nämnda porter. Mikrobryggeriet fick också ett silver för sin India Pale Ale, GBG Beer Week 2016.

ANNONS

För övrigt blev det göteborgsk triss i topp i den klassen, där O/O Evergreen som bryggs av O/O Brewing tog guld, och Beerbiblotek brons med Hip Hops.

Läs också: Göteborska ölet flödar.

– Det visar på att det är mycket hög nivå på Göteborgs bryggerier just nu, samt att humleintensiva öl oftast tjänar på att drickas färskt och lokalt, säger Fredrik Berggren.

Stigbergets Bryggeri och Nynäshamns Ångbryggeri vann flest priser i tävlingen.

– Det är två oerhört stabila bryggerier. Nynäshamn är en representant för den tidiga bryggeriboomen på 90-talet och de håller fortfarande högsta internationella klass. Stigbergets Bryggeri representerar den nya vågen av hantverksbryggerier och med två guldmedaljer och en silvermedalj visar de att de är ett av Sveriges allra bästa bryggerier just nu, säger Fredrik Berggren.

ANNONS