Joel Ighe debuterar som artist

Nattklubbsprofilen Joel Ighe från Göteborg blir edm-artist. Solglasögonlåten heter första singeln, berättar han för Nöjesguiden.

ANNONS
|

Nu är det svårt att ångra sig, konstaterar göteborgska krogprofilen Joel Ighe på sin Facebooksida och länkar till en nyligen publicerad intervju med Nöjesguiden.

Där har han strösslat med löften för 2018. Han ska starta en egen bar, ha ett nyktert år, släppa en ny solglasögonkollektion, och – dessutom – spela in en musikvideo.

Just det, ni läste rätt.

Joel Ighe är på god väg att debutera som artist.

LÄS MER: Nattklubbschefen: "Jag tvingades flytta"

Typ som Bono

Första singeln blir en dansdänga i edm-stuk med titeln Solglasögonlåten, självklart anspelande på Ighes egen serie glasögon som burits av celebriteter som supermodellen Shaun Ross och uppmärksammats i modemagasinet Vogue.

ANNONS

Redan i en intervju med GP 2017 om kollektionen hintade han att en edm-singel fanns på ritbordet. Nu är den helt färdig, eller åtminstone så pass färdig att Nöjesguidens reporter får lyssna på en version. Refrängen går, berättar tidningen:

"Mina solglasögon på typ som Bono, mina solglasögon på som Yolo".

LÄS MER: Utflyttade nöjesprofiler skeptiska till att Göteborg skulle vara festligare

Coola dj:s släpper eget

– Alla coola dj:s som jag älskar släpper också låtar. Även om de kanske inte ens är musiker. Som Tiesto liksom. Jag gillar att han går in i studion med en smoothie och bara "Ey, det här låter fett. Sätt mitt namn på det", säger Ighe till Nöjesguiden.

Trots låtens tema tycks han inte se något större värde i sina bedrifter som solglasögonguru:

– Att en person som jag som aldrig haft några design- eller stylistambitioner kan släppa solglasögon som liksom publiceras i Vogue, världens största modemagasin. Trots att jag inte har några stylistambitioner eller något intresse för det, inga designkunskaper. När det finns 3000 jätteduktiga och ambitiösa personer som kanske borde ha haft den platsen egentligen. Det är jättefel.

LÄS MER: Göteborgaren Joel Ighes solglasögon gör succé

ANNONS

En ära för en Majorna-grabb

I fem år var Joel Ighe nattklubbschef på Yaki-Da i Göteborg, innan han 2016 lämnade Lilla London för huvudstaden. Där chefar han nu över Spy bar – kändisarnas vattenhål nummer ett. Och trots alla förändringens vindar som nu blåser i hans liv, verkar det inte som att han kommer sluta där i första taget.

När Nöjesguiden frågar om saken, svarar Ighe medvetet vagt:

– Jag vet inte. Jag skulle säga att varje år på Spy bar blir man fem år äldre inuti. Det är det absolut mest intensiva jobbet jag någonsin haft. Sedan är det jätteroligt också. För mig från Majorna i Göteborg är det en jävla ära. Den första nattklubben jag visste vilken det var var Spy bar.

ANNONS