Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

"William är inte inblandad i det här"

- Jag är helt chockad. Det är någon som inte har empati överhuvudtaget. William ligger redan ner. Alla bör förstå hur han mår, säger William Petzälls mamma Annika.

"Jag tänker nu avslöja spelet inom SD", skrev William Petzäll på tisdagsmorgonen. Enligt Twitter-uppdateringarna hade SD:s partiledning haft tillgång till politiska reportrars mejl.

Men liksom William Petzälls advokat, säger hans mamma Annika Petzäll, att kontot är kapat. Hon är upprörd över att hennes son inte lämnas i fred när han är i en svår situation. William Petzäll tvångsomhändertogs nyligen på grund av sitt missbruk.

- Det är helt omöjligt att han har skrivit dessa inlägg på nätet. Han har ingen som helst tillgång till varken telefon eller dator. De är stenhårda på behandlingshemmet. Det är ungefär som en anstalt med taggtråd, säger Annika Petzäll.

Hon berättar att inte ens hon kan ringa direkt till sin son. Samtalen går via behandlingshemmets växel och därefter kopplas hon fram till honom. Samma sak är det om han vill ringa till henne.

- Därför kan jag säga att William inte är inblandad i det här. Det måste vara någon person som vill SD illa och har goda kunskaper då det gäller dataintrång. Jag hoppas verkligen att Säpo spårar den här människan.

Annika Petzäll har ännu inte talat med sin son, men ska ringa upp honom för att höra hur han mår.

- Som anhörig är det självklart jobbigt. Williams bild är överallt trots att han inte gjort något, säger Annika Petzäll.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.