Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Per Andersson, patentombud på Westpatent

Westpatent – det personliga och flexibla alternativet till de stora patentbyråerna

Westpatent är ett litet konsultföretag inom immaterialrätt med huvudfokus på patentområdet. Westpatent är baserade i Lerum och är en prestigelös och kostnadseffektiv aktör som erbjuder samma genomgående höga kvalitet, erfarenhet och kompetensnivå som branschens större aktörer.

Westpatent består av åtta medarbetare med lång erfarenhet av patentområdet, såväl i Sverige som internationellt. Westpatent har bland annat fyra patentombud som är auktoriserade som European Patent Attorneys och som kan företräda kunder inför European Patent Office, det europeiska patentverket. Bland Westpatents kunder finns såväl globala storföretag med egna patentavdelningar som mindre bolag med innovativa affärsidéer och ny, spännande teknik. Westpatents experter är vana vid att samarbeta med såväl stora börsnoterade bolag som enmansbolag. För de mindre bolagen är Westpatent ofta en långsiktig samverkanspartner som erbjuder såväl kvalificerad rådgivning som konkret hjälp i patentansökningsprocessen. 

Många kunder uppskattar närvaron i Lerum

Westpatent är en heltäckande patentpartner som analyserar uppfinningar, utreder och upprättar patentansökningar och därefter driver dessa ärenden hela vägen till godkända patent runtom i världen. De verkar inom samtliga teknikområden och bistår även kunder som exempelvis vill upphäva andra företags patent eller få hjälp med frågor med fokus på designskydd och varumärkesskydd.

−Vi ser det som en fördel att vara baserade i Lerum. Vi har många kunder inåt landet i Västsverige som tycker det är alldeles utmärkt med en partner inom patent som finns på närmare avstånd än Göteborg. Många av våra kunder finns i medelstora städer inom någon timmes bilväg från Göteborg. Där är vi väletablerade, inte minst bland mindre företag med innovativa produkter inom exempelvis telekom eller IT, säger Per Andersson, patentombud på Westpatent.

Samma professionella kompetens till lägre pris

−Vi är en platt och informell organisation med minimala overheadkostnader och ett kostnadseffektivt arbetssätt. Vi har en mer slimmad och personlig organisation än många av våra mer storskaliga konkurrenter. Många av kunderna uppskattar det. Det gör att vi kan leverera snabbt och erbjuda professionell kompetens och genomgående hög kvalitet till ett lägre pris, säger Per Andersson.

Snabbhet, personligt bemötande och hög tillgänglighet karakteriserar Westpatents arbetssätt. Det uppskattar många kunder eftersom patentansökningsprocessen ofta kräver en nära kontakt under lång tid. 

−Vår effektiva och välfungerande administrativa organisation utgör ett stabilt fundament i vårt företag. När man arbetar med patent är det otroligt viktigt att ha ordning på allt från tidsfrister till olika regelverk avseende formaliakrav i samband med kontakten med patentmyndigheter i olika länder. Där kan kunden verkligen lita på oss, säger Per Andersson.

www.westpatent.se