Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Hela vägen till Globen. Lycklig var vinnaren och jublet i Växjö hallen bland de 6 000 smålänningarna visste inga gränser.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Wennergren skrällde i Melodifestivalen

Vilken skräll det blev - Caroline Wennergren - Mölnlyckes egen lilla sångfågel gick hela vägen till final i Globen. Och så Nanne Grönvall förstås. Rutin och fräschör i en härlig blandning. - Jag fattar ingenting, sa Caroline och tåraran rann utefter kinderna.
Vem hade kunnat ana att det skulle gå så här. Bossanovapop-jazzen höll hela vägen till Globen. Något Caroline Wennergren aldrig hade kunna t drömma om.
- Jag är bara glad, kan inte fatta det här alls. Det kändes bra och jag var lung men nu, glädjetårarna avbryter henne.
Vad händer med skolan nu då?
- Ingen aning.
Bakom scenen fanns även mamma Ingela och pappa Jan Wennergren.
- Det är fantastiskt nu åker vi till Globen i nästa vecka, säger Ingela Wennergren och även på henne rinner tårarna.
En nöjd Bert Karlsson konstaterade att han trott på låten hela tiden.
- Den är speciell - suggestiv på något vis, säger han.
Nanne Grönvall var trots all rutin överväldigad över publikens stöd.
- Jag är så lycklig, adrenalinet bara pumpar i hela kroppen. Jag var ju så nervös innan, men nu är det bara fest som gäller, säger hon.
Även Englands schlagerdrottning Katrina and The nameless gick namnet till trots vidare till Andra chansen. Fullt förvissad om att ta hem spelet även i morgon kväll.
- Nu tar vi dom, säger hon.
Dansbandsverige gav Mathias Holmgren och Långt bortom tid och rum en Andra chans.
När lamporna släckts andades programledare och artister ut. Kayo Shekoni och Micke Leijnegard lotsade med fast hand genom gårdagens tv-sändningen. Den bleka sånginsatsen till trots, jublade publiken åt sportankarets framförande av Dancing in the street och senare Regn hos mig.
Lördagens startfält har tidigare i veckan fått kritik, i från bland andra Bert Karlsson, för att vara ett av de blekaste i delfinalerna. Oavsett var Tipshallen i Växjö slutsåld och drygt 413 082 svenskar ringde och röstade fram Nanne Grönvall och Caroline Wennergren till final.
Av den yngre publiken i arenan att döma var B-Boys och Date förhandsfavoriter . Nu räckte det inte ens till Andra chansen. Ut åkte de redan i första omröstningen.
Och, tyvärr Rickard Engfors, Sverige var inte "ready for you" riktigt ännu. After Darks succé förra året hade nog en annan botten. Cirkus- och klädchocken gick inte hem i stugorna men Engfors tes om att bli "snackisen" dagen efter stämmer säkert. Trots placeringen är han nog den som njöt mest av gårdagens festligheter.
- Det har varit så himla kul, jag är nöjd med hur framträdandet gick.
Så var den sista deltävlingen till ända. Återstår bara en vecka till Sveriges schlagerdrottning/kung 2005 ska krönas i Globen. Förhandstippade Shirley Clamp ligger bra till, men bland artisterna i Växjö trodde flera att Martin Stenmarck kan vara den som tar sig hela vägen till Kiev.
I morgon är det dags för andra chansen där alltså Katrina och Mathias Holmgren ska slåss om de två platserna som återstår till finalen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.