Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Wake me up störst på Spotify - någonsin

Aviciis "Wake me up" är den mest spelade låten på Spotify någonsin. Under torsdagsmorgonen passerade den svenske housestjärnans världshit 200 miljoner spelningar i hela världen, en gräns som ingen annan låt tidigare har nått.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Imagine Dragons hit "Radioactive" var tidigare den mest framgångsrika låten på musiktjänsten med 182 miljoner spelningar.

-Det är fantastiskt att se en svensk artist slå rekordet på Spotify, då vi nu har en stor global användarbas, säger Spotifys presschef Sofie Grant.

Det nya rekordet innebär att "Wake me up" i snitt har spelats 850 000 gånger per dag sedan den släpptes i juni förra året.

"Jag är riktigt nöjd att vara den första artisten någonsin som når upp till 200 miljoner spelningar på Spotify. Jag har haft ett helt fantastiskt år, så ett massivt tack till alla mina fans", säger Avicii själv i ett pressmeddelande.

Avicii, eller Tim Bergling som han egentligen heter, hade ett makalöst 2013 med gigantiska spelningar, priser och andra framgångar. Hemma i Sverige har hans debutalbum "True" legat i toppskiktet på albumlistan sedan det släpptes i september i fjol.

I helgen uppträder Avicii på hemmaplan för första gången sedan showen på Bråvallafestivalen i Norrköping förra sommaren. Han gör då två utsålda konserter på Tele 2 Arena i Stockholm.