Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Vogue: Därför är Göteborg bättre än Stockholm

Om Göteborg inte är mer för dig än en stad du råkar vara skriven i, så bör du tänka om. För resten av världen är det nämligen en stad som bara måste besökas, enligt magasinet Vogue som höjer Göteborg till skyarna.

Snöslask, sköra sommardagar, nåt Lisebergsbesök om året, tjafs med sambon på Ikea och spårvagnsförseningar. Så där kan livet te sig för en inbiten göteborgare när man har en dålig dag. Lyckligtvis uppmärksammar nu Vogue en del av allt som gör Göteborg till en riktigt grym stad. Modemagasinet slår fast att staden formligen exploderat i popularitet de senaste åren. Visserligen nämns inga siffror på hur populariteten räknats fram, men däremot en lång lista på vad som gör Göteborg så fantastiskt.

Michelin-restauranger, pittoresk arkitektur, sofistikerad barkultur, välrenommerade gallerier och konstmuseer, designer shops – allt det här är skäl till att du antingen borde besöka Göteborg eller vara väldigt glad över att råka bo här.

Tänk turistigt

När det kommer till det här med spårvagnarna, så försök att tänka som en turist. Enligt Vogue är de blå och vita spårvagnarna fullkomligt charmerande – och inte ett ord nämns om förseningar. Magasinet nämner även att det går precis lika bra att promenera längs de gatustensprydda gatorna när man ska upptäcka Göteborgs dyrgripar.

Om hungern faller på efter rundtraskandet på gatorna, har Vogue dessutom en matig lista med restauranger som bara måste besökas om man ska känna att man verkligen levt.  Asiatiskt inspirerade restaurangen Toso höjs till skyarna som den starkast lysande stjärnan på restauranghimlen – vilket åtminstone inte är allt för långt från omdömet från GP:s Uteätarna. Deras cocktails är enligt Vogue "geniala" och menyn "eklektisk".

LÄS MER: Uteätarna: Gott möte mellan Asien och Europa

Men vad vore livet utan fika? Fikans betydelse har på senare år uppmärksammats allt mer utomlands, och Vogue är inte sena med att leverera en lång lista på creddiga caféer.

LÄS MER: BBC avslöjar: Svensk fika sprids över världen

Farligast av allt

Att shoppa i Göteborg låter näst intill livsfarligt om man läser Vogue. Åtminstone för plånboken. Grace lockar med ett exklusivt urval av specialla designers, Artilleriet har så mycket för hemmet att du stiger in på egen risk och Tinna beskrivs som rena designtemplet.

Inte mindre än 35 tips på oförglömliga upplevelser listar Vogue. Och det bästa? Att Göteborg tydligen är "mer avslappnat" än storebrorsan Stockholm. Men det visste vi kanske redan.