Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Vild biljakt i centrala Göteborg

När polisen försökte kontrollera en bil i centrala Göteborg trampade föraren plötsligt gasen i botten. Efter en biljakt i hög fart hoppade två personer ut ur bilen och flydde till fots. – En av dem kunde gripas, men den andra är fortfarande på fri fot, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson.

Flera vittnen rapporterar om en dramatisk polisjakt mitt i centrala Göteborg.

- Vid 17.30 passerade en biljakt där en civilpolisbil, med sirenerna på i mycket hög fart och slirande hjul förföljde en annan bil ett kvarter från korsvägen. Sedan dess verkar en polishelikopter också patrullerat runt om ovanför oss, berättar ett vittne. 

Enligt polisen ska biljakten ha börjat efter att man kontrollerat en bil nära Korsvägen, efter att den misstänkta bilen körde mot rött ljus. När man sedan försöker stoppa den vägrade bilen att stanna på polismans tecken. Jakten ska sedan ha fortsatt mot Mölndal. Där ska två personer ha hoppat ut ur bilen, och en kunde gripas.

–  Den gripna är skadad och behöver vård. Två polisbilar är kvar på platsen efter att ha krockat med varandra, säger Stefan Gustafsson.

Två polisbilar i krock

Enligt polisen ska två polisbilar även ha krockat i jakten av oklar anledning. 

– En polispiket står i korsningen vid spårvagnshållplatsen på Berzeliigatan. Framdäcket verkar helt snett, jag frågade polisen och de sa att de jagade någon där, säger ett vittne till Göteborgs-Posten.

"De letade efter någon vid mitt bostadshus"

Madeleine, som bor i området där två personer flydde ur bilen, berättar att hon möttes av polisen när hon kom hem från jobbet.

– De letade efter någon i backen vid mitt bostadshus. Jag stod på gården och tio meter från mig kommer en polis. Hon skriker "POLIS, stanna annars skjuter jag", säger Madeleine till GP.

Hon tillägger:

– Polisen försvann sedan upp i backen. Här cirkulerar nu helikoptern runt de senaste 30 minuterna.

Fler personer vittnar om att polisen drog sina vapen. 

– Jag hörde att en polis ropade: stanna annars skjuter jag, säger ett vittne till GP.

Misstänkt hade narkotika och ammunition

Polisen kunde senare rapportera att de har hittat misstänkt narkotika och ammunition på den man som gripits. Flera polispatruller är kvar i området med hundar och letar efter personen de jagar.
– Just nu är hundpatrullen här, men hundarna har fått gå in i bilen igen. Poliserna ser rätt lugna ut och står och pratar i telefon, men jag ser också MC-poliser på ingång säger ett vittne på platsen.

Polisen lämnat området

Strax efter klockan 19 var polisens insats på platsen avslutad. Enligt polisens presstalesman Stefan Gustafsson bedömde man då chansen att hitta den person som flytt som låg.
- Det är rimligt att tro att chansen för att hitta vederbörande i området är låg, säger han. 

Han meddelar att den person som polisen kunde gripa på platsen nu misstänks för flera brott.

- Det handlar om vapenbrott, narkotikabrott och en rad trafikförseelser. Sedan ska personen även tas med för provtagning då det finns en misstanke om drograttfylla. Är det något man kan påpeka i samband med det här så är det vikten av att vi stannar fordon i samband med trafikbrott. Då uppdagas ofta andra brott, säger han.

Vet du mer? Är du på plats? Kontakta GP