Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”Vi värdesätter nytänkande och innovation för hållbara affärer”

Med fokus på att bygga en arbetsplats som gynnar innovation och utveckling av egna idéer tänker Göteborgsbaserade logistikföretaget Bertling stärka sin plats som en nytänkande, innovativ affärspartner. Där nära långsiktiga kundrelationer skapar smarta hållbara lösningar för minskat klimatavtryck.

Logistikbranschen har under de senaste åren genomgått en stor förändring. Globaliseringen, digitaliseringen och frågorna kring hållbarhet har gjort att branschens aktörer behöver ha en helt annan bredd i sin kompetens än tidigare.

– För oss är det viktigt att ha långsiktiga nära relationer med våra kunder och fördjupa oss i deras verksamhet och den omvärld de verkar i. Vi behöver på ett helt annat sätt än tidigare ligga steget före och förstå våra kunders behov för att kunna ta fram innovativa, hållbara lösningar. Vi lägger också ner mycket tid på detta, vilket inte alltid är så vanligt i vår bransch. Men vi gör det så att våra kunder kan känna sig trygga i att vi tar fram den bästa lösningen, en lösning som kan hjälpa kunden att sänka sitt klimatavtryck, säger Oscar Skogsén, VD Bertling Sverige.

Som ett led i visionen att senast 2024 vara Sveriges bästa arbetsplats satsar Bertling mycket på att skapa en arbetsmiljö som gynnar innovation och möjliggör att medarbetarna kan utveckla sina idéer och sina arbetssätt.

– Det är otroligt viktigt för oss att ha engagerad personal. Vi värdesätter medarbetare som tillför nytänkande och innovation för hållbara affärer. Det ska vara kul att jobba här, och det blir det om man får jobba i nära relation med kunden för att hitta de bästa lösningarna. Det är vi övertygade om, menar Malin Andersson, VD Bertling Sverige.

– Vi har också ett nära samarbete med Handelshögskolan, Chalmers, IHM och Yrgo så att studenter kan göra sin praktik eller exjobb hos oss. Det gör att vi tidigt kan fånga upp morgondagens stjärnor och säkra vår höga kompetens långsiktigt. Allt det här gynnar våra kunder i längden, säger Hilma Ståhl, hållbarhetsansvarig Bertling Sverige.

Bertling Sverige, som grundandes 1991 och ingår i den tyska globala koncernen Bertling, hjälper sina kunder med att ta fram skräddarsydda logistiklösningar. Sedan 2014 finns Bertling Enviro under samma tak, ett dotterbolag som hanterar material inom avfalls- och resurshanteringssektorn.

– Vi har två verksamheter, där den röda tråden är smarta hållbara lösningar. Genom logistiken har vi fått en stor global kunskap i hur man transporterar material och det är något som vi har kunnat dra nytta av när vi har byggt upp Bertling Enviro. Tillsammans, som team, använder vi de kombinerade kompetenserna. Det är just vår kombination som är styrkan med Bertling, att vi sitter med hela konceptet. Det är ingen annan av våra konkurrenter som har det idag, berättar Niklas Amour, director Bertling Enviro.