Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

”Vi kan bli bättre på tilltalet”

På goteborg.se finns inte särskild information riktad till homo- bi- och transpersoner. Något som borde finnas, menar RFSL.

– Webbplatsen är inte uppbyggd så, säger Klas Eriksson, chefredaktör för kommunens webbsajt goteborg.se.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Vi har valt att inte lyfta fram särskilda grupper utan fokusera på information till alla ur ett brett perspektiv.

På goteborg.se finns ett antal underkategorier som till exempel Arbete, Seniorer, Fritid och Natur. Karl Rosenqvist efterlyser en hbt-flik där information om hbt-festivalen, kulturarrangemang och föreningsliv skulle kunna samlas. Men det finns inte några sådana planer från kommunens sida.

– Startsidan är uppbyggd utifrån servicekategorier, inte intressegrupper. Det finns ju många andra intressegrupper förutom hbt-personer, t ex funktionshindrade, pensionärer eller småbarnsföräldrar. Men vi har valt att vända oss till alla medborgare utan att fokusera på ursprung, sexuell läggning eller liknande, säger chefredaktören Klas Eriksson.

Men om nu hbt-personer behöver särskild service, borde det inte finnas särskild information riktad till den gruppen, precis som det finns information till skolelever eller pensionärer?

– Vi har ju folk som jobbar med hbt-frågor och mänskliga rättigheter inom kommunen. Men det är ju frågor som ska genomsyra allt arbete vi gör i kommunen. Det finns planer på att lägga ut information om det arbetet på hemsidan, men då handlar det inte om vilken service som finns för den gruppen.

Kan det vara så att det finns brister i den service ni erbjuder hbt-personer eftersom ni inte har den service-kategorin?

– Jag har svårt att se vilken information vi skulle ha under en sådan titel. Men det är ju viktigt att tänka på tilltalet generellt på sajten så att det inte känns som att man exkluderas som grupp. Vi kan säkert bli bättre på tilltalet. Men att lyfta fram särskilda grupper, det gör vi inte.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.