Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Vi hjälper industriföretagen att återuppfinna sina produkter

Teknikutveckling och digitalisering gör det möjligt för industriföretag att radikalt höja kvalitén och effektivisera processer. Men bortom industri 4.0 omvandlas företagens affärsmodeller och affärer, de går från traditionell produktion till kundnära tjänster. Företagen förändras i grunden.

Den digitalisering vi ser idag i samhället skapar nya möjligheter för industrin att verka nära sina kunder. Samtidigt skapar digitaliseringen nya företag som inte spelar efter traditionella spelregler och som gör att industriföretagen måste omvärdera sina affärsmodeller för att inte bli utkonkurrerade. 

– Teknologiomställningen öppnar upp nya marknader och skapar helt ny konkurrens. De företag som kommer att lyckas på den nya spelplanen är de som förstår och kan utveckla en ökad kundupplevelse. Därför måste de traditionella industriföretagen förvandla sina affärsmodeller och verksamheter från produkt till tjänst till resultat, säger Magnus Lagerroth, Managing Director, Client Account Lead, på Accenture i Göteborg.

Det är stora utmaningar som industriföretagen står inför och förändringen behöver ske nu för att man inte ska bli omsprungen. En förändring där industrin måste ställa om från traditionellt långa produktlivscykler till att ta fram tjänster i snabba processer, tjänster som hela tiden behöver utvecklas och förändras efter kundernas behov. 

– För att lyckas med omställningen måste bolagen utveckla en strategi för den nya affärsmodellen. Man måste bestämma vilken roll man skall ta på marknaden och satsa helhjärtat. Exempelvis om man ska skapa en plattform, där externa partner utvecklar tjänster eller om man ska äga hela affären själv. Det handlar nu om att individualisera sina tjänster, att kunna kommunicera direkt med kund och erbjuda helt andra tjänster än man gör idag, berättar Pelle Magnusson, Director Industry X.0.

Industriföretagen behöver ställa om och återuppfinna sina produkter från design och teknik genom tillverkning och support för att öka sin konkurrensförmåga och klara tillväxten. En omställställning som den senaste tidens turbulens i världen, och här hemma, har påskyndat.

– Vi hjälper våra kunder att förflytta sig in i framtiden och nå ut till sina kunder. Med oss får bolagen en partner där de får tillgång till den ackumulerade kompetens vi har samlat på oss genom alla de projekt vi är involverade i globalt. Vi är en innovationspartner som blir ett stöd längs hela resan där vi bland annat stöttar automatisering av kärnprocesser inom FOU, teknik, produktion och support, integrering av system och digitala fotavtryck och implementering av bland annat IoT-plattformar och Artificiell Intelligens. Med oss får våra kunder snabbare beslutsprocesser genom tillgång till realtidsinformation, säger Magnus Lagerroth. 

Läs mer om Accenture här