Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"Vi har länge varit kritiska till skolan"

Vetenskapsskolan har redan varit kritiserad. Att de använder sig av bussar med körförbud är oroväckande, menar Håkan Linnarsson, ordförande i SDN Angered.

Håkan Linnarsson, S, ordförande i SDN Angered, åkte förbi olycksplatsen i Angered under torsdagseftermiddagen. Vetenskapsskolans buss låg fortfarande kvar vid sextiden.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se


- Bussen var helt tillknycklad. Tur att det inte var några barn i, säger han.


SDN Angered har länge varit kritiska till Vetenskapsskolan, framför allt eftersom de har tagit emot skolpeng för barn som inte ens bor i landet. Men att skolan använde en buss med körförbud väcker ytterligare frågor.


- Att ha bussen i trafik utan att betala fordonsskatt kan vara ett tecken på att man vill tjäna så mycket pengar som möjligt. Det är olyckligt att man kör sådana bussar på bekostnad av människors säkerhet, säger Håkan Linnarsson.


GP har tidigare skrivit om Vetenskapsskolan, som har blivit hårt kritiserad av Skolinspektionen. Bland annat har rektorer och lärare saknat relevant utbildning, och tryggheten ochj arbetsron i skolan har varit tveksam.


Olyckan, en kollision mellan Vetenskapsskolans buss och en lastbil, skedde vid 13 på torsdagen. Busschauffören avled på sjukhus.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.