Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Varningar för ishalka

Besvärligt väder har ställt till det för många trafikanter under den gångna julhelgen. På annandagen avled en kvinna efter en frontalkrock mellan en ambulans och en personbil i Dalarna. Och inför torsdagen varnar SMHI för mer halka på vägarna.

Regn och blötsnö i stora delar av landet låg bakom det besvärliga väglaget under annandagen. När temperaturerna började sjunka på kvällen varnade Trafikverket för stor halkrisk.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

-Det är nu man måste se upp. Det kan vara halt även om det inte ser ut så, sade presskommunikatör Roger Falk.

Inför torsdagen har SMHI utfärdat en klass 1-varning för större delen av Svealand samt nordvästra Götaland och vädret väntas successivt klarna upp västerifrån, med risk för ishalka som följd.

-Det som inte fryser på i kväll och i natt är risk att det fryser på i morgon, sade Anna Hagenblad, meteorolog på SMHI.

Flera olyckor rapporterades under annandagen. Däribland en kollision mellan en personbil och en ambulans strax söder om Sälen där en kvinna omkom och ytterligare tre skadades.

I och med annandagens dödsolycka har minst tre personer fått sätta livet till i årets jultrafik. Tidigt på juldagens morgon avled en man i 30-årsåldern efter en smitningsolycka i Hälsingland och på julafton avled en man efter en olycka i Värmland.