Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Henrik Berglund och Lisa Sandberg, coacher och utbildare hos ProAgile.  

Våga släppa ditt agila ramverk

Allt fler organisationer vill bli agila. En vanlig väg dit idag är att försöka utgå från ett befintligt agilt ramverk. Man kan tro att det förenklar och snabbar på förändringen. Experterna på ProAgile ser att det tvärtom istället leder till problem med både motivation och med att få några verkliga förbättringar.

ProAgile arbetar med agila förändringsresor. Med fokus på medarbetarskap, ledarskap och förändringsledning hjälper de sina kunder att hitta lösningar som är anpassade till sin unika verksamhet, behov och kultur. 

– Vi har sett att de som lyckas allra bäst är de som först skapar engagemang och delaktighet hos alla medarbetare i förbättringsarbetet. De hittar sitt eget sätt att steg för steg öka sin agilitet. När många är engagerade och vill bidra till utvecklingen hanteras verksamhetens unika utmaningar både snabbare och bättre, berättar Lisa Sandberg och Henrik Berglund, coacher och utbildare hos ProAgile.

Ändrat ledarskap gör stor skillnad

För många företag är det idag lika viktigt att vara en attraktiv och utvecklande arbetsgivare som att vara affärsmässigt framgångsrik. Framtidens kompetens söker sig till roliga, inkluderande och utvecklande arbetsplatser. Det agila ledarskapet och de agila metoderna skapar förutsättningar för det. 

– Vi ser verksamheter blomstra när de implementerat en förändrad syn på ledarskap och medarbetarskap med agila metoder. Nöjda och engagerade medarbetare leder till en härlig företagskultur, vilket resulterar i bättre och snabbare leveranser till slutkunderna, säger Lisa.

Henrik håller med och berättar att man tidigare, i till exempel industrisamhället, ofta kunnat ha lite missnöjda medarbetare och ändå vara lönsam. Det är inte längre hållbart om man vill driva sin verksamhet med lönsamhet på lång sikt i en föränderlig värld. 

– Just det här med vad ledarnas roll blir i en agil organisation var länge lite oklart. Någon kanske till och med tänkte att inga ledare behövs längre. De senaste åren har det hänt jättemycket här. Den nya ledarrollen är tydlig nu, och minst lika viktig i fortsättningen. Att ledare på alla nivåer får coachning är en väldigt viktig komponent för ett lyckat resultat, fortsätter Henrik. 

Skapa er egen unika agila strategi

Att få full utväxling av en agil förbättringsresa kräver mer erfarenhet än man först kan tro. ProAgile har ägnat allt sitt fokus under tio år på att guida organisationer som vill öka sin agilitet. Under åren har de samlat på sig en gedigen verktygslåda med strategier och tekniker och vet vad som krävs.

– Slutmålet är att hitta ett smidigt sätt där alla delar av kundens verksamhet samarbetar mot gemensamma mål. Vi ser fram emot att hjälpa fler företag att växa med bland annat utbildning, facilitering och coachning kring de olika agila metoderna, säger Lisa. 

Vill du veta mera? Boka dig på det kostnadsfria frukostseminariet "Agila transformationer, fällor och framgångsfaktorer"