Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"Uttryckte kanske mig väldigt klantigt"

Jonas Olsson tonar ner bilden av att han skulle ha varit på väg att avgå efter förlusten mot AIK i går kväll. – Ja, alltså, antingen så uttryckte jag mig väldigt klantigt på presskonferensen i går eller också är det vissa medier som vrider det åt ett håll och så hakar alla på, säger IFK-tränaren till GP.

Efter 0–2-förlusten på Råsunda i går kväll uttryckte Jonas Olsson det som många tolkade som tvivel om han var rätt man att leda Blåvitt i fortsättningen. Men på tåget från Stockholm på fredag förmiddagen förtydligar han att han inte har eller har haft några tankar på att avgå.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Nej, det kan jag inte säga, säger Jonas Olsson.

Han förklarar sina uttalanden på presskonferensen i går som en vilja att förtydliga för supportrar och medlemmar att han bara gör det som är IFK:s bästa.

– Jag har ingen egen vinning av att driva detta i någon form av absurdum, utan jag gör det som är bäst för IFK Göteborg. Det är det enda intresset jag har. Det är det jag har sagt och sedan förstår jag också att om vi hela tiden håller på och förlorar matcher då byter man inte ut 20 spelare utan då byter man ut tränaren - och det är helt naturligt, säger Jonas Olsson.

Så du upplever det som att det hela är uppförstorat av media?

– Ja. Eller så har jag uttryckt mig klantigt. Men det ställs kopiöst mycket frågor och jag är ju medveten om att det går ut på att sälja tidningar och vad jag än säger så vänder och vrider man på det. Så det känns lite, ibland när man svarar på frågor så gäller det att vara väldigt tydlig. Jag kanske inte var tydlig på denna frågan i går, även om jag själv tycker det.

– Att jag skulle ha någon presskonferens i dag och gå ut och säga att jag är kvar eller inte kvar, det är att driva saker alldeles för långt. Det är klart att som tränare, framför allt om man förlorar och det inte går särskilt bra, så får man ju ställa frågan till sig själv, att "kan jag fortsätta med detta eller inte?" Och i mitt fall så tycker jag att jag kan det och att jag gör rätt för mig varje dag. Och även om jag hade känt att nu avgår jag, så hade jag inte tagit det beslutet efter 0-2 mot AIK borta på Råsunda, för det är ingen bra miljö att ta några beslut överhuvudtaget. Man får ta tid på sig att reflektera och det var det jag menade i går på presskonferensen, att jag ser över hela situationen.

Men när du uttrycker dig om att du behöver natten på dig att fundera så är det lätt att tolka det som att du tvivlar på dig själv?

– Nej. Tvivlet är väl att om vi fortsätter förlora matcher så håller ju inte det här. Jag kan ju inte sitta kvar som tränare om vi förlorar 15 matcher på raken. Det var det jag ville få fram till framför allt supportrar och medlemmar som lider lika mycket som vi i laget gör - att jag har ingen egen vinning i det här och att jag inte driver det här i någon form av ett stort ego, att jag till varje pris ska driva detta åt helvete. Utan den dagen jag känner att "nu har jag inte energi eller ork att ta detta till nästa steg eller kämpa vidare", då får man ta någon form av beslut.

I nuläget är du övertygad om att du är rätt man att leda IFK Göteborg?

– Absolut.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.