Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Utsikten vände och vann seriefinalen

Utsikten vände och vann seriefinalen i division 1 södra mot Örgryte med 3–1 – och toppar med fyra omgångar kvar tabellen med två poäng. – Jag tror varken vi eller Öis kommer gå fullt det sista, säger Utsiktens tränare Janne Carlsson.

Utsikten började matchen bäst, men det var Öis som genom mittältaren Sebastian Ohlsson gjorde första målet, en frispark från distans rätt i mål.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Avgörande för matchen var att vi gjorde 1-1 direkt efteråt. De fick ingen nytta av den energi 1-0-målet gav, analyserade Janne Carlsson.

Både vid 1–1 och 2–1 vann Utsikten luftrummet mot kortare Öisspelare. Joakim Edström nickade in kvitteringen, Luka Mijaljevic höll sig framme vid 2–1 efter att samme Edström vunnit ännu en nickduell.

3–1 i minut 40 var en pärla signerad Anders Mogren, ett skott med högerfoten från vänsterkanten som letade sig förbi Öis målvakt Johan Hagman och gick in vid bortre stolpen.

– Matchbilden blev som vi trodde. Vi lyckades utnyttja våra styrkor. Vi är oerhört tunga och starka defensivt, även om vi vill rulla boll också, sade kraftfulle anfallaren Mogren.

Öis, där George Mourad hoppade in i paus och gjorde sin första match sedan april, skapade ingen riktigt bra kvitteringschans och fick ett mål korrekt bortdömt för offside i andra halvlek.

Tränaren Marcus Lantz var mycket besviken efteråt.

– Det som bekymrar mig mest är att man brukar prestera bättre i den är typen av matcher. Det gjorde vi inte i dag. Vi har ingen ledare på planen, inte förrän George Mourad kommer in och visar karaktär. De uppträdde som män, vi som pojkar, tyckte Lantz.

I tabellen passeras Öis av Utsikten och är två poäng bakom med tolv poäng kvar att spela om.

– Det är fyra matcher kvar, vi måste troligen vinna resten för att vinna serien. Men med sådana här prestationer kommer vi inte vinna fyra raka matcher, menade Lantz.

En av många bra i Utsikten var mittbacken Robin Jonsson, tidigare i Öis.

– Första tävlingsmatchen mot Öis dessutom. Det som gjorde detta extra speciellt var ju att det var just ettan mot tvåan som möttes. Nu är allt upp till oss själva. Jag tror, trots allt, att det kommer leva in i det sista, sade Jonsson.

Janne Carlsson, även han ex-öisare, njöt – och tittade framåt.

– Vi måste ta ner dem (de egna spelarna) på jorden. Det blir både svårt och avgörande. Men visst, vi har en del rutin i det här laget, som Daniel Forsell och Jon Stockhaus på mitten. De var helt grymma i dag, sade han.

Publiksiffran 2 635 är nytt rekord för Utsikten. Maxsiffran på Ruddalen var satt till 2 700 åskådare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.