Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Utbränt vid Opaltorget

Byggnaden med SDN Tynnereds socialkontor är totalförstörd efter fredagens brand.

Än så länge är det okänt vad som orsakade branden på Opaltorget i Tynnered. Det finns heller inga misstänkta gärningsmän eller uttalade hot mot socialkontoret.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Den utbrända lokalen, som noga vaktas efter branden, var arbetsplats för cirka 35 personer. Många av dem är socialsekreterare som efter tidsbeställning tar emot klienter.

Det kan vara personer i behov av försörjningsstöd (socialbidrag). Andra arbetar med barn och unga i behov av särskilda insatser samt vuxna och ungdomar med missbruksproblem.

Hur når ni dem till måndag morgon?

- Vi har gått ut med information på internet. Vi har ordnat telefonkedjor bland medarbetarna, så att de kan hantera problemen utifrån sina klienter, säger Lars Olausson, socialchef i Tynnered.

SDN Tynnered letar nu efter ersättningslokaler i stadsdelen. Det finns planer, men ingenting är ännu bestämt. Tur i oturen är att alla viktiga sekretesskyddade handlingar klarade sig undan elden.

- Det beror dels på brandens förlopp, dels på arkivskåpen. Våra papper kan ha skadats av gas och rök, men så vitt vi vet inte av vatten, säger Olausson.

Han påpekar att verksamheten är helt datoriserad, vilket underlättar fortsatt arbete. Svårigheterna är nu att hitta bra arbetsplatser med datorer.

- Branden betyder stora bekymmer för de medborgarna som är i behov av vårt stöd. Det blir väldigt stökigt i väntan på ersättningslokaler.

,

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.