Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
De fyra nya kvarteren i Lundbypark kommer alla att ha varsin trevlig innergård, som kommer fungera som träffpunkter för de boende. Ett aktivitetsstråk i anslutning till området kommer också att tas fram av kommunen.

Upptäck nya Lundbypark på Hisingen

Staden förtätas och det byggs som aldrig förr på Hisingen. Mitt emellan Lundbybadet och Lundby Koloniträdgårdar, påbörjas snart bygget av det nya bostadsområdet Lundbypark. – Det blir en central knutpunkt för de som bor och arbetar på Hisingen, säger Rickard Thyrén, ansvarig för nyproduktion på Fastighetsbyrån.

Lundbypark är ett bostadsområde som passar de flesta, oavsett intresse. De fyra kvarteren ligger i Lundby på centrala Hisingen med närhet till både stad och natur. Runt hörnet finns Ramberget och Keillers park. Precis intill husen finns hållplatsen Rambergsvallen och med spårvagn tar man sig enkelt till city på bara åtta minuter. Här finns också ishall, simhall, restauranger och kaféer och den nybyggda fotbollsarenan Bravida Arena, BK Häckens hemmaplan.
– Här kan man bo med bra kommunikationer till arbete, stadsliv och natur, säger Rickard Thyrén.

På andra sidan koloniträdgårdarna bygger Volvo sitt nya huvudkontor. Enligt planen ska närmare 10 000 anställda sitta här. En klar fördel, enligt Rickard Thyrén. Dessutom byggs ett trygghetsboende och en förskola på platsen.

– Det kommer vara nära till all tänkbar service, säger Rickard Thyrén.

Det första kvarteret byggs av Svenska Hus och kommer bestå av cirka 220 bostäder i olika storlekar, från ettor till fyror och samtliga kommer att ha balkong eller uteplats. Fastighetsbyråns mäklare Joachim Carlstedt ansvarar för försäljningen Säljstart sker under vintern 2016/2017.
– Vi har redan ett par hundra personer som anmält sitt intresse för första etappen av Lundbypark. Det är närheten till staden och naturen som lockar, säger han.

De fyra nya kvarteren i Lundbypark kommer alla att ha varsin trevlig innergård, som kommer fungera som träffpunkter för de boende. Ett aktivitetsstråk i anslutning till området kommer också att tas fram av kommunen.
­– Det blir väldigt barnvänligt med stora lummiga innegårdar, säger Joachim Carlstedt, men trycker på att bostäderna riktar sig till folk i alla åldrar.
– Vi har ettor som är perfekta första-lägenheter för de som ska flytta hemifrån, men också större lägenheter för par som vill flytta ihop eller äldre som vill flytta från villan till ett smidigare boende.

Som marknaden har sett ut de senaste tio åren gör man en god affär när man köper nyproducerat.
– Det är helt klart en bra investering och dessutom har man möjlighet att påverka materialval och vara delaktig i processen när din nya bostad tar form, säger Joachim Carlstedt.
Liljewall Arkitekter har ritat husen som Svenska Hus bygger.

– Husen kommer att få ett spännande utseende med hållbara material både ut- och invändigt. Vi har också varit angelägna om att skapa en trevlig kvarterskänsla, säger Cecilia Bergman, projektutvecklare på Svenska Hus.

Inflyttning beräknas bli under hösten 2018. Här kan du läsa mer om projektet och anmäla ditt intresse.