Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I Serengeti har många naturfilmer spelats in och det är inte så konstigt, här finns de flesta av Afrikas djurarter representerade.

"Upplev det bästa av Östafrika"

Utan stängsel på savanner med landskap utan slut finns Afrikas största koncentration av savannlevande djur. I nationalparkerna Serengeti och Masai Mara upplevs safari på riktigt – och resan startar med flyg från Göteborg.

Nationalparkerna Serengeti i Tanzania och Masai Mara i Kenya är platser där chanserna att möta "de stora fem" (lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel) är extra stora.

Drömmen om att åka på safari behöver inte vara långt borta.
Drömmen om att åka på safari behöver inte vara långt borta.

Men att själv sy ihop ett safariäventyr där alla höjdpunkter inkluderas och fallgropar undviks är inte så lätt. Därför har researrangören Jambo Tours i över 40 år satsat stort på att skräddarsy safariresor efter resenärernas egna önskemål.

– Många tycker att det är skönt att släppa allt ansvar. Vi hjälper till med allt från flyg till bordsbokningar – och ger tips på hemliga pärlor för att du ska få uppleva det bästa av Östafrika, säger Malin Eriksson, reseexpert på Jambo Tours.

Reseexperter med lång erfarenhet

Jambo Tours var bland de första i Sverige som arrangerade safariresor till Östafrika och deras reseexperter har både erfarenhet och kontaktnät som imponerar.

Läs mer och boka safariresa till Östafrika här

– Vi har samarbeten, specialerbjudanden och kontakter på plats som gör att man får en bättre resa helt enkelt. Dessutom har vi lång erfarenhet och har själva upplevt många av resorna och varit på många av destinationerna, berättar Malin Eriksson.

Svart noshörning vid Ngorongorokratern.
Svart noshörning vid Ngorongorokratern.

Chans att se svart noshörning

Malin lyfter gärna fram vandringar på Kilimanjaro, Afrikas högsta berg, och utflykter till Ngorongorokratern i Tanzania som höjdpunkter under en resa till Östafrika.

– Ngorongorokratern är ofta hemvist åt flamingor och andra fågelarter. I detta område är även chansen stor att du kan få syn på den sällsynta svarta noshörningen.

Kombinerar med sol och bad

De flesta som reser med Jambo Tours vill gärna kombinera safari med några dagars sol och bad på exempelvis Zanzibar. Men att på egen hand reda ut ett sådant pussel framför datorn är inte det enklaste.

Giraffer i Serengetis nationalpark i Tanzania.
Giraffer i Serengetis nationalpark i Tanzania.

– Som privatperson skulle jag inte ge mig in på det själv. Det är många småsaker som man kanske inte tänker på och som inte framkommer när man söker på internet, säger Malin Eriksson.

– Om vi får veta ungefär vad du vill få ut av resan, så kan vi fixa resten.