Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Inspirationsbild, Brf Grimsberg.

Unikt läge för nya parhus i Göteborg lockar barnfamiljer

En lugn återvändsgata, kuperade skogsområden runt knuten och en kort cykeltur till havet. När nya moderna parhus nu byggs bland villorna i populära Grimmered är det inte konstigt att barnfamiljerna står på kö.

Andreas funderar en kort stund. Sedan målar han upp en bild som säger en hel del om den idyll han ser framför sig.

– Det här kommer bli en sån där återvändsgata där barn spelar landhockey och ibland gör korta avbrott för att vinka åt kända ansikten som går förbi.

Andreas är projektägaren som i Grimmered hittat ett drömläge för bygget av åtta nya parhus, med totalt 16 nya bostäder i 1,5 plan som ska stå inflyttningsklara hösten 2021.

– Vi ser en extremt låg nyproduktion i området och i Göteborg i stort är det väldigt sällan det byggs parhus i så här etablerade områden. Det har bidragit till att intresset för just Brf Grimsberg blivit väldigt stort, förklarar Andreas.

Sällsynta tomter: "Unikt läge"

Att service, infrastruktur och kommunikationer redan finns i området ser Andreas som en stor fördel.

– Läget är unikt. Tidigare ägare har haft tomterna, mitt i Grimmered, i 30 år utan att bygga på dem.

LÄNK: Anmäl ditt intresse för Brf Grimsberg eller se information om visningar

Närmaste förskola ligger bara 100 meter från husen, till närmaste busshållplats och mataffär är det 500 meter och att cykla till Saltholmen för salta bad och skärgårdsutflykter tar inte mer än en kvart.

– Som väntat har väldigt många barnfamiljer visat intresse och flera av bostäderna är redan reserverade. Även en del äldre par som vill lämna villalivet för något mer lättskött har varit nyfikna.

Boende kan sätta personlig prägel

Markarbeten för att göra plats åt de nyproducerade bostäderna, som A-hus bygger, har nyligen inletts i det kuperade området. Här kommer varje hushåll ha två parkeringsplatser och en rejäl altan.

– Och inomhus kommer man ha alla möjligheter i världen att sätta sin personliga prägel. Vi har en gedigen materialvalskatalog med ett stort urval. Till exempel kan köket se ut hur man vill så länge man inte flyttar spis, fläkt eller diskho, säger Andreas.

Mellan villor och skog, inte långt från havet, byggs Brf Grimsberg. (Inspirationsbild)
Mellan villor och skog, inte långt från havet, byggs Brf Grimsberg. (Inspirationsbild)

Brf Grimsberg kommer ombesörja yttre underhåll av husen, som ommålningar, takomläggningar och fönsterbyten.

– Att föreningen gör avsättningar för denna typ av underhåll gör det till ett tryggt och enkelt boende. Det kan ju vara väldigt skönt att själv slippa tänka och budgetera på sådant.

 

Så här i coronatider hålls anpassade visningar. Hör av dig till ansvarig mäklare på Fastighetsbyrån om du har önskemål eller behov av alternativa visningsmöjligheter.