Foto: Thibault Camus/Michael Zorn.
Foto: Thibault Camus/Michael Zorn.

U2 ställer in spelning

ANNONS
|

U2, med sångaren Bono i spetsen, är just nu ute på den omfattande turnén The Joshua Tree Tour, där fokus ligger på deras klassiska album The Joshua Tree, från 1987.På lördagen skulle turnén nå St. Louis i USA, men så blir det inte, meddelar nu bandet i ett pressmeddelande.

Våldsamma protester i St. Louis

Våldsamma protester har utbrutit i St. Louis efter frigivandet av den polissom sköt ihjäl en ungsvart man efter en biljakt för sex år sedan. Polisen ska ha skjutit den unge mannen fem gånger, och fallet har sedan dess engagerat många människor. Efter att polisen nu har frigivits har protesterna bland annat lett till att minst 13 människor gripits, och åtta poliser uppges ha skadats under gårdagen, enligt den lokala polisen.U2, tillsammans med konsertarrangören Live Nation, menar nu att säkerheten på konserten inte går att garantera.

ANNONS

"Vi beklagar att vi tvingas ställa in kvällens konsert i St. Louis. Polisledningen i St. Louis har informerat oss om att de inte kan tillhandahålla tillräckligt det skydd för publiken som krävs vid en konsert av den här storleken" skriver bandet bland annat.

Beklagar den inställda konserten

U2 och arrangören beklagar vidare att konserten ställs, men säger att det inte fanns något annat alternativ:

"Vi kan inte med gott samvete riskera våra fans säkerhet och med anledning av den här informationen väljer vi att avbryta kvällens konsert. Även om vi är ledsna över att vi behöver ställa in anser vi att det här är det enda godtagbara alternativet i nuläget".

ANNONS