Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Leroy Sané gjorde för Tyskland, som bara fick 2–2 mot Nederländerna.

Tyskland tappade 2–0 i slutminuterna

Leroy Sané glänste och Tyskland var på väg mot lite upprättelse i Nations League. Men 2–0 blev 2–2 i slutminuterna när Nederländerna ordnade ett kryss som räckte till gruppseger.

Tyskarna gjorde fiasko i fotbolls-VM i somras och har inte haft någon rolig Nations League-höst heller. För bara drygt en månad sedan vann Nederländerna med 3–0 mot Tyskland i Amsterdam, men när lagen möttes i Gelsenkirchen var det länge ombytta roller.

Mycket tack vare Leroy Sané.

Manchester Citys 22-årige stjärnytter platsade inte ens i VM-truppen i somras, men de som såg måndagskvällens match undrade nog varför.

Sané gjorde karriärens första landslagsmål i vänskapsmatchen mot Ryssland i torsdags och nästa fullträff dröjde bara fyra dagar. Sané rann kvickt igenom på en fin långboll från Toni Kroos, och skottet med vänsterfoten betydde 2–0 redan i den 19:e minuten. Anfallskollegan Timo Werner hade tio minuter tidigare gett Tyskland ledningen med en kraftfull halvvolley från distans.

Med Sané på spelhumör var Tyskland – redan klar gruppjumbo – på väg mot en övertygande seger, ända tills Quincy Promes skapade lite drama med en reducering i 85:e minuten.

Och det skulle bli värre. Virgil van Dijk tryckte in kvitteringen i 90:e minuten och ordnade den poäng som Nederländerna behövde för att snuva de franska världsmästarna på förstaplatsen i grupp 1A.

Förutom Nederländerna vann England, Portugal och Schweiz sina grupper i A-divisionen och kvartetten får nästa år spela tidernas första Nations League-slutspel.