Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

TV: Se 19-åringen frälsa Gais på stopptid

Stopptidens fyra minuter var på väg att rinna ut. Då klev 19-årige Bryan Johansson, från Gais egen ungdomsakademi, fram och skapade ett minne för livet. – Det går inte att förklara känslan. Jag kan inte beskriva det, säger han.

Han flyttades upp från U19-truppen i november och fick ett så kallat lärlingskontrakt med Gais a-lag. I förlusten mot Varberg gjorde han sitt livs första tävlingsmatch för Gais, men blev utbytt i 62:a minuten. På lördagen fick han starta på bänken.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det är klart att jag var revanschsugen när jag kom in, man vill alltid spela så mycket som möjligt, säger Johansson.

Då hade det gått 70 minuter och mötet mellan de klassiska lagen var ännu mållöst, trots heta chanser åt båda hållen. Närmast var Adam Eriksson i Gais som drog på ett jätteskott i den 62:a minuten men träffade ribban.

Matchen var svängig, stundtals underhållande, stundtals lite hafsig. Och när Shkelqim Krasniqi fick sitt andra gula kort i den 85:e minuten fick Gais sikta in sig på att få med i alla fall en poäng från Stora Valla.

Således flyttade man inte upp särskilt mycket folk när Malkolm Moenza skulle slå sin frispark i den 94:e och sista tilläggsminuten.

– Vi ville inte riskera att åka på en spelvändning i det läget, säger Bryan Johansson.

Men det blev precis tvärtom. För Degerfors målvakt August Strömberg missbedömde inlägget och tappade bollen bakom sig. Där var Johansson på plats och kunde från nästan inget avstånd alls panga in matchens enda mål.

– Fy fan vad skönt! Och det var precis framför våra fans också.

Klacken fick naturligtvis glädjefnatt och 19-åringen skrek ut sin glädje.

– Det var inga ord, det var bara glädjevrål, säger en överlycklig Bryan Johansson.

Hann du tänka något?

– Haha, nej nej nej. Det var bara att sparka in den. Det är det bästa som hänt i min karriär, helt klart.

Johansson är en omskolad försvarare som kom från Elfsborg för fyra år sedan. Han bor fortfarande kvar i Borås och pendlar till Gaisgården. Där lär han tas emot som en kung nästa gång. För tack vare hans spark har nu laget godkända tre poäng efter två omgångar.

– Vi tog faktiskt inte den första förlusten så hårt som man kan tro, för vi jobbar långsiktigt. Men det här var viktigt för vårt självförtroende och jag tycker att vi spelade mycket bättre i dag.

Gais inledde bra, men tappade initiativet till Degerfors i den första halvleken. Den andra var som sagt svängig och matchen kunde lika gärna ha slutat med hemmaseger. Om inte Bryan Johansson fått bestämma, alltså.