Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Tv-Profilens lyckade podcast – för 60-plussare

Marianne Rundström blev en stark profil i tv-rutan under sina 22 år på SVT – men lämnade 2017 för att fortsätta utvecklas. Tidigare i år startade hon en podcast med fokus på möjligheterna för 60-plussare.

Journalisten Marianne Rundström arbetade på SVT i nästan 22 år och blev ett känt ansikte i morgonsoffan. Men i maj 2017 sa hon upp sig, ett år innan pension. Detta då hon ville fortsätta utvecklas, inte avvecklas som var känslan i tv-huset. 

Under 2020 blev Marianne programledare för podcasten ”Mogna Röster”. En podcast i formen av ett livsstilsmagasin, där mängder av spännande gäster fått berätta om möjligheterna vid 60+. Med podden har Marianne Rundström kunnat fördjupa sig i sitt engagemang för att ge en röst åt 60-plussare.

– Sverige är ett åldersfixerat land. För många innebär det begränsningar när man kommer upp i åren. Jag vill gärna slå hål på fördomar och snarare visa på nya möjligheter. Forskarna pratar om 60+ som ”den nya tonåringen”, lika fyllda av nyfikenhet och energi. Får man vara frisk finns stora möjligheter att få ett innehållsrikt, aktivt liv, inte minst fysisk aktivitet som kan förlänga välmåendet. Det och andra sätt för att må bra kommer vi prata om, säger hon.

Mängder av olika ämnen

”Mogna röster” tar upp ämnen som särskilt berör och berikar människan i mogen ålder. Utgångspunkten är hemmet och allt som ryms inom väggarna. Kultur, design, mat, välmående. Livets möjligheter i mogen ålder. Hittills har det producerats 5 avsnitt tillsammans med en blandad skara gäster.

– Jag har ett designintresse och vilar gärna ögonen på vackra saker, men ett hem blir inte ett hem utan de personliga tingen som påminner om det liv som levts där. När arbetslivet är över blir hemmet än viktigare för många då mer tid tillbringas där. Möjligheten att få bestämma var och hur man ska bo är ovärderlig.