TV: Häcken sänkte Åtvid – armbåge gav rött

|

Det säger Åtvidabergs assisterande tränare Andreas Thomsson efter förlusten på Bravida arena med 3-0, en förlust som sannolikt skickade Östgötarna till Superettan, det ska mycket till för att den anrika klubben ska ta sig upp till kvalplats.

Fram till det röda kortet som hade Månz Karlsson som mottagare i den 35:e minuten var matchen hyfsat jämn. Båda lagen inledde trevande. Häcken fick inte igång sitt anfallsspel även om hemmalaget undan för undan började dominera.

Det röda kortet orsakades av en armbåge i ryggen på Paulinho som däckades.

– Jag blev förvånad. Det där var ingen utvisning, på sin höjd en frispark. Efter det röda kortet och Häckens snabba mål kom vi aldrig tillbaka. Utvisningen blev väldigt kostam för oss, säger Thomsson.

Peter Gerhardsson, Häckens tränare, såg inte händelsen som ledde till domslutetet

Däremot hade han indirekt tränat spelarna på den.

–Mot AIK senast spelade vi en längre tid med en man mer – utan att åstadkomma något. Det vi gick vi igenom efteråt och därför visste spelarna precis hur de skulle agera i en liknande situation, säger han och fortsätter:

– Det fungerade bra i dag, vi lärde oss av misstaget, spelade cyniskt och stängde av, säger Gerhardsson.

Häckens ledningsmål kom minuten efter utvisningen.

Alexander Jeremejeff fick en perfekt passning av Martin Ericsson och gjorde inget misstag.

Fyra minuter senare kom hans andra mål för dagen, snyggt placerat efter fint förarbete och bra passning av Nasiru Mohammed ute på högerkanten.

I den andra dominerade Häcken och hade flera anfall utan att riktigt få till avsluten. Istället var det Åtvidaberg som stundtals tryckte på trots att man bara var tio man. Till slut höll de inte längre.

Häcken, vars seger aldrig var hotad malde på, inte minst snurrade Paulinho friskt med försvaret, för friskt ibland. Han passning till inhoppande Makondele på stopptid resulterade i 3-0.