Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

TV: Gais reste sig två gånger om

Insläppt mål efter 35 sekunder. Underläge med både 0-1 och 1-2. Trots det visade Gais moral och reste sig mot Ängelholm två gånger om. – Vi tar med oss efter ett hårt jobb och en poäng, men det kunde också varit tre, säger Björn Andersson till GP.

Publiken hade knappt hunnit sätta sig till rätt på Gamla Ullevi innan det smällde. Efter 35 sekunder slog Piotr Johansson ett inlägg från högerkanten som Richard Ekunde olyckligt fick foten på och stötte den i eget mål.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Det var andra gången i år som Gais släppte in mål i första minuten på hemmaplan, mot Värnamo tog det 44 sekunder. Den gången kollapsade Gais fullständigt.

Men i stället för att falla samman åt man sig – ivrigt framhejade av publiken – in i matchen. Med ett rakare spel tog man över och tryckte ner Ängelholm.

Efter att inte fått till avsluten under 45 minuter smällde det på övertid i första halvlek. Kieron Cadogan snurrade på högerkanten och spelade snett inåt bakåt till Björn Andersson som distinkt tryckte in kvitteringen. Gais första mål på 335 minuter i superettan.

– Det var så klart jätteskönt att få göra målet efter att vi gjort en bra första halvlek, säger Andersson.

Gais fortsatte spela bra i inledningen av den andra. Man höll upp farten i passningsspelet och satte hög press när ÄFF hade bollen. Man lyckades dock inte komma till några riktigt farliga avslut.

I stället dippade spelet och på en hörna tog Ängelholm på nytt ledningen.

Men Gais reste sig ånyo. Man lyfte upp spelet och i den 81:a minuten klippte Yussif Chibsah till från 30 meter. Skottet seglade mot krysset och Oscar Berglund tappade snöpligt in bollen.

– Det fanns en viss tveksamhet i attityden på bänken, när han avlossade skottet men det föll ju väl ut, säger tränaren Peo Ljung.

Gais fortsatte trycka på efter målet och hade i matchens sista sekunder en kanonchans när Johan Lundgren avslutade i straffområdet men Berglund klarade skottet.

– Vi tar med oss efter ett hårt jobb och en poäng, men det kunde också varit tre, säger Andersson.