Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Två lastbilsolyckor i Göteborg

En personbil och en lastbil krockade på Söderleden, strax innan Sisjömotet, under tisdagskvällen. Kort därefter larmades räddningstjänst till en liknande olycka på Mårten Krakowleden. – Ambulans håller på att undersöka en person i personbilen, säger Mats Gränsmark, LC-ledare vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

SOS Alarm fick in samtal om olyckan på Söderleden vid 19.30-tiden. Räddningstjänst, ambulans och polis kallades till platsen. Inledningsvis var skadeläget oklart, men man kunde senare bekräfta att ingen kommit till skada.

Vid 20-tiden uppger räddningstjänsten att man överlämnar ärendet till Vägassistansenheten, samt att en bil behöver bärgas. Ett körfält stängdes av på grund av olyckan, men vid 20.30-tiden kunde vägen öppnas helt igen, enligt Trafikverket.

Flera krockar

Strax innan klockan 20 under tisdagskvällen inträffade ytterligare en krock mellan en personbil och en lastbil, den här gången på E45 i närheten av Lilla bommen i Göteborg.

– Vi är på plats och vi har stängt av vägen helt i riktning mot Gamlestan. Ambulans håller på att undersöka en person i personbilen, säger Mats Gränsmark, LC-ledare vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

En stund senare fick räddningstjänsten göra ett så kallat "säkert uttag" av patienten, vilket ibland innebär att man klipper upp taket på bilen. I detta fallet är det oklart på vilket sätt patienten förts ut.

– Personen har förts till sjukhus. Det ska bara vara en person skadad, lastbilschauffören ska vara oskadd. VI har precis öppnat upp trafik och är på väg tillbaka, säger Mats Gränsmark vid 20.30-tiden under tisdagen.