Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Två häktade för att ha dödat svensk i Köpenhamn

Två unga män, 20 och 21 år gamla, har häktats misstänkta för att ha dödat en 47-årig svensk i Köpenhamn. – De greps igår och idag häktades de, säger Jens Møller vid den danska polisen.

Det var på skärtorsdagen som en svensk man hittades död i en kanal i ett koloniområde nära Christiania på skärtorsdagen. Även en kamrat till 47-åringen blev misshandlad och kastad i vattnet men lyckades ta sig upp och fick fatt i en ambulans. 

Kamraten, som är en man i 30-årsåldern, kördes av ambulansen till sjukhus. Dagen efter förhördes mannen av dansk polis och han anmälde då sin vän försvunnen, vilket ledde polisen till kanalen där 47-åringen hittades avliden.
 

Misshandlad med sparkar och slag

En obduktion visar att mannen troligtvis har utsatts för trubbigt våld och sparkar innan han dött av drunkning i kanalen. 

– Polisens teori är att de svenska medborgarna olovligen brutit sig in i en kolonistuga. Det är mycket problem i det här området med att folk olovligen bryter sig in sådana här bostäder. Vi tror att de tre männen, som i nuläget är misstänkta för mord, antigen själva har sett det här eller kallats till platsen och använt övervåld när de velat tillrättavisa svenskarna, sa polisens utredningsledare Ove Larsen till GP förra veckan.
 

Överlämnade sig själva

Efter förhör med mannen som misshandlades drog polisen igång jakten efter tre misstänkta gärningsmän. På tisdagen överlämnade två av dem sig själva till polisen.

– De kom in själva till polisen och sa att de hade något att göra med den här våldsamma episoden, säger Jens Møller som leder den danska polisens utredning. 

Samtidigt letar polisen efter ytterligare en man. 

– Personen som inte dog sa att det var tre stycken och då måste vi försöka hitta honom. Han kan vara en misstänkt förövare, men han kan också vara ett vittne, säger Jens Møller.
 

Misstänkta för mord

På onsdagen häktades de båda männen misstänkta för mord. Vi häktesförhandlingen beslutades också om yppandeförbud och polisen är sparsamma med detaljer kring utredningen. 

– Vi har anledning att tro att de har gjort det här. Men vi har fler utredningsåtgärder att genomföra och kommer samla in bevis om vad de har gjort, säger Jens Møller.