Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

En kvinna blev under natten till söndagen bestulen på sin väska. Två personer som såg stölden bestämde sig för att gripa mannen tills polisen ankommit. Bild: TT

Två anonyma räddare i nöden

En kvinna blev utsatt för en väskstöld vid halv-två tiden under natten till söndag. Stölden skedde i centrala Göteborg. Två personer som såg händelsen bestämde sig för att gripa tjuven. De två i nuläget anonyma personerna lyckades med gripandet och överlämnade den misstänkte till polis.

Vid halv två-tiden på natten till måndagen fick polisen larm om att en kvinna blivit bestulen på sin handväska vid Östra Hamngatan i centrala Göteborg. Två personer ser väskstölden och bestämmer sig för att agera. De beslutar sig för att försöka gripa väsktjuven själva då polisen inte är i området.

Den misstänkte mannen kastar ned kvinnans väska i kanalen av oklar anledning. De två personerna lyckas med gripandet och när räddningsaktionen är genomförd så tillkallas polis till platsen.

Oklart vilka räddarna var

– Just nu vet jag inte ens kön och ålder på personerna som ingrep, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesman för region Väst. 

När polis anländer till platsen så har räddarna i nöden kontroll över tjuven och överlämnar gripandet av den misstänkte till poliserna.

Fiskar upp handväskan

Polisen pratar med de som ingrep vid väskstölden och tar uppgifter om händelseförloppet, därefter får de hjälp att skjutsas hem till deras bostäder.

Polisen försöker också fiska upp kvinnans handväska från kanalen och lyckas med bärgningen av den. Väskan återlämnas till kvinnan.