Önnereds Mirko Vicentijevic stod för fem mål i matchen mot Karlskrona.
Önnereds Mirko Vicentijevic stod för fem mål i matchen mot Karlskrona. Bild: MATHIAS BERGELD

Tungt poängtapp för Önnered i bottenstriden

Önnered är i stort behov av poäng i bottenstriden av Handbollsligan. När laget besökte Karlskrona slutade det med en knapp förlust, trots Daniel Blomgrens nya målshow.

|

I botten av Handbollsligan pågår en jämn kamp om att hålla sig kvar i högstaserien. Önnered, Hammarby, Karlskrona och AIK slåss om att slippa sistaplatsen som innebär direktnedflyttning och att få en bra placering inför ett eventuellt kval.

Inför fredagens matchen mellan Önnered och Karlskrona skiljde det en poäng och två placeringar mellan de två lagen – Önnered på en elfteplats, Karlskrona på en trettonde, båda på kvalplats.

Matchen var jämn rakt igenom och med tio minuter kvar var ställningen 27-27. Med en dryg minut kvar var 31-31 och i det läget slarvade Önnered bort bollen i ett anfall. Karlskrona gick upp i ledning och Önnered hade 22 sekunder på sig att rädda poäng. Något mål blev det inte, Karlskrona vann med 32-31 och Daniel Blomgrens tio mål framåt för Önnered räckte inte.

Resultatet innebär att Karlskrona går om Önnered i tabellen – Önnered som nu ligger på en tolfte plats med två poäng ner till jumboplats.

– Det är tajt i botten nu. Inför matchen kändes det bra och vi var laddade men jag vet inte vad som hände, säger Önnereds-målvakten Sebastian Abrahamsson till C more efter slutsignal.