Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Tung vecka för suget blåvitt

Förlusten mot AIK tog hårt. Rejält hårt berättar Stefan Rehn som ändå lovar att IFK Göteborg spelar för seger i lördagens cupfinal på Råsunda.

IFK Göteborg var träningsledigt måndag och tisdag efter debaclet mot AIK i helgen. När laget återsamlades i onsdags var det ingen av de bättre träningarna säger tränaren Stefan Rehn.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Du vill inte veta hur veckan varit, säger han. För mig personligen har det varit den tyngsta. De senaste dagarna har humöret på spelare och oss ledare sakta men säkert blivit bättre och nu känns det som om vi är på banan igen.

Som om det förlorade guldet inte var tillräckligt har många spelare varit antingen sjuka eller skadade under veckan. I går på träningen på Kamratgården saknades Sebastian Eriksson (sjuk), Thomas Olsson (blödning i vad) och Hannes Stiller (magen och högerfoten). Däremot var Gustav Svensson (sjuk), Mikael Dyrestam (ljumske) och Erik Lund (ljumske) tillbaka. Efter träningen tog Blåvitt ut en 18-mannatrupp och i den saknas bara Thomas Olsson.

- Jag har ont, men nu återstår det bara en match och då är det bara att gå in och köra, säger Lund. Skulle det göra för jädra ont finns möjligheten att bedöva med en spruta.

Svenska cupen har trots mängder av ansträngningar aldrig fått den status som motsvarande har i andra länder. De regerande mästarna IFK Göteborg går mot strömmen och dagens match innebär lagets tredje raka final.

- Jag skulle värdera ett cupguld riktigt högt, säger Stefan Rehn. Det är lite plåster på såren och det är alltid viktigt att vara en vinnare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.