Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Tuff trafikdag - och det kommer mer

Lördagen blev en jobbig dag i trafiken med långa köer och en rad olyckor.Men det är på söndagen som det värsta julvädret väntas.SMHI har utfärdat en klass 2-varning för Skåne.

Köerna ringlade sig milslånga på E4 norr om Gävle. Trafiken stod i princip still efter att ett tiotal bilar hade kört av vägen vid Tönnebro på lördagsmorgonen. Delar av motorvägen fick stängas av.

Så småningom började trafiken rulla, men mycket långsamt.

Även i Södermanland var väglaget svårt. På eftermiddagen kunde polisen konstatera att ett tiotal avåkningar inträffat, men att ingen skadats allvarligt i någon av dem.

Tre bilar var inblandade i en olycka på E45 cirka fem kilometer söder om Tandsjöborg väster om Ljusdal vid 16-tiden. Fem personer fördes till sjukhus varav tre bedöms vara allvarligt skadade. Olyckan ledde till stopp i trafiken på sträckan under flera timmar.

Och söndagen ser också ut att bli tuff. SMHI har utfärdat en klass 2-varning för Skåne. Under eftermiddagen och kvällen väntas 10-15 centimeter snö. Det kommer också att blåsa kraftigt så det finns en stor risk för drivbildning.

-Det är kombinationen av vind och nederbörd som gör att det kan bli rätt besvärligt, säger meteorologen Eva Strandberg.

För Blekinge, Halland, Småland och Västra Götaland har SMHI utfärdat en klass 1-varning.