Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Tredje raka guldet för Sarah Sjöström

Sarah Sjöström tog i kväll sitt tredje guld på lika många dagar vid sim-EM i Berlin. Ett av de stora hoten - landslagskollegan Michelle Coleman - tog brons. -Det är jätteroligt att få dela det här med Sarah, säger Coleman.

Sarah Sjöström vann sitt tredje EM-guld i simning i Berlin, när hon vann finalen på 100 meter fritt på nytt mästerskapsrekord, 52,67.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Hon vann före nederländskan Femke Heemskerk och svenska Michelle Coleman, Sjöströms träningskompis, tog brons.

-Det är alltid roligt stå på pallen med en lagkompis - när det är en träningskompis blir det ännu roligare. Då ser ni att man har ganska bra konkurrens på träningen också, säger Sjöström. -Vi har alltid EM-final på träningen.

För Coleman var bronsmedaljen ett efterlängtat individuellt genombrott. Att formen fanns visade hon redan när hon, tillsammans med bland andra Sjöström, ordnade svenskt guld i måndagens lagkapp.

-Det är en sån lättnad. Nu har jag fått min individuella medalj, ingen kommer att kunna ta den i från mig. Sedan kan man ju alltid jaga efter fler, säger talangen som fått kämpa mot kroniska axelsmärtor de senaste åren.

Sjöström är, trots utklassningen och trots att tiden är den snabbaste i världen i år, inte nöjd. Hon tycker inte att hon fick till frekvensen i simningen.

Men hon erkänner ändå - formen har aldrig varit bättre.

-Nej, hehe, jag känner mig hur bra som helst.

I Europakonkurrensen känns hon som rena utomjordingen. Men förbundskaptenen Ulrika Sandmark vill inte ta i med såna överord.

-Nej, nu är vi ju i Europa. Hon kanske är en utomjording i Europa, det är möjligt. Just nu är det inte så mycket konkurrens för henne här, men i världen finns det. Det gäller att åka ut och tävla, möta det motståndet så att man känner sig säker där också, säger hon.

Men innan dess ska segertåget rulla vidare i Berlin. Sjöström har två individuella distanser kvar, 50 och 100 meter fjäril, och två lagkapper.